Ritkán használt öntöttvas serpenyőknél előfordul, hogy kissé berozsdásodnak. A tisztításuk nagyon egyszerű természetes módszerrel megoldható: néhány nyers krumplit kettévágunk és egy tányérra kiöntött sóba mártjuk, majd dörzsölni kezdjük vele a rozsdafoltos edényt. Időnként leöblögetve mindaddig folytatjuk a műveletet, amíg teljesen megtisztul az öntöttvas felülete. Ha már szép tiszta alaposan lemossuk és szárazra töröljük, majd leheletvékonyan beolajozzuk. Néhány óra múlva újra áttörölgetjük, de ne mossuk le zsíroldó mosogatószerrel.
Ötletekkel: olcsóbban élhetünk! Kreatívan: szebb környezetben! Újrahasznosítva: ükunokáinknak is lesz hol élniük!
2014. június 17., kedd
Öntöttvas serpenyő rozsdátlanítás
Címkék:
edény,
házi praktikák,
javítás,
konyha,
konyhatrükk,
krumpli,
mosás,
mosási trükk,
rozsdaoldó,
só,
természetes,
tisztítás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése