2022. szeptember 30., péntek

Melyik számot látod legélesebben?

Nem csak attól függ, mennyire jó a látásod, a személyiség is közrejátszik, hogy melyik szám a legfeltűnőbb számodra.  (Az elemzések lejjebb görgetve, Auguste Rodin: Gondolkodó szobráról készült fotó után található.) 



Ha a 7-est látod a legjobban
Boldog személyiség vagy, szeretsz a társaság központjában lenni. Nem lehet melletted unatkozni, mindig optimistán és pozitívan látod a világot, és mindig kész vagy egy kis mókázásra. Szeretsz minden pillanatot kiélvezni, 'élj a mának' elven éled az életed.

Ha a 8-ast látod a legjobban
Egy igazi művész vagy. Minden vonz, ami a művészetekkel kapcsolatos, szeretsz zenélni, rajzolni, festeni. Nagyon szereted a természetet, ezért mindent megteszel, hogy a szabadban legyél, szeretsz sétálni, túrázni. Nagy szíved van - mindenkinek segítesz, ahol csak tudsz. Bárkit képes vagy jobb kedvre deríteni.

Ha a 9-est látod a legjobban
Visszahúzódó, félénk ember vagy. Ez elég baj, mert alapból okos és tájékozott ember vagy, bármihez hozzá tudnál szólni. Növeld az önbizalmad, és a siker is garantált lesz.

Ha a 12-est látod a legjobban
Romantikus, elbűvölő személyiség vagy. Teljes szívedből hiszel a Nagy Ő-ben - ha megtaláltad életed végéig hű leszel hozzá. Szeretsz másokról gondoskodni, nagyon figyelmes vagy a környezetedben lévők iránt. Ezt sajnos néha félreértik vagy kihasználják.

Ha a 13-ast látod a legjobban
Hajlamos vagy mindenben a rosszat látni. Félsz mindentől. Egy rossz álom is elég ahhoz, hogy elrontsa az egész napodat. Ha valami rossz történik veled nehezen lépsz túl rajta, sokat őrlődsz, rágódsz a dolgokon. Ha társaságban vagy, akkor sem nyílsz meg, inkább csendes szemlélődő maradsz.

Ha a 16-ost látod a legjobban
Te egy precíz, pontos, határozott ember vagy. Vezető típus vagy, akire bárki nyugodtan rábízhatja magát. Mindig mindenben igyekszel naprakész lenni. Gondosan figyelsz a megjelenésedre is. Szereted, ha minden rendben van az életedben. Határozottságod miatt kevésbé vagy érzelgős, romantikus, ezt sokszor a szemedre is veszik.


2022. szeptember 28., szerda

Filc falevél dekorációk

Az ősz jellegzetes színei a sárga, barna és a bordó színek különböző árnyalatai. Ilyen színösszeállításban készültek az alábbiakban látható filc falevelek, amelyeket alkalmazhatunk dekorációként a terítésnél, vagy girland formájában, de akár ajándék díszcsomagolásához is. A megvalósításához segítséget nyújt a csatolt sablon, melyek mindegyikét két-két különböző méretben kell kinyomtatni, s annak megfelelően kiszabni a különféle színű filcekből a faleveleket. Az két-két különböző méretű és színű falevél egymáshoz varrása történhet varrógéppel, de szálöltéses kézivarrással is.

forrás

2022. szeptember 27., kedd

Előszoba ötletek

Belépve a lakásba az előszobába érkezünk, ahol levesszük a kabátunkat, cipőnket, letesszük a táskánkat, s ugyanez fordítva történik, amikor elhagyjuk az otthonunkat. Fontos tehát, hogy az előszoba bútorzatát úgy alakítsuk ki, hogy mindezeknek (kabát, cipő, táska, kalap, sapka, kesztyű) helye legyen, sőt tükörbe is pillanthassunk távozásunk előtt. Az alábbi képsorok mutatnak néhány remek ötletet.

forrás

2022. szeptember 26., hétfő

Szalagokkal dekorált asztalterítő és díszpárnák

A lakásunk őszi hangulatát a terítőkkel, díszpárnákkal, asztaldíszekkel alakíthatjuk ki. Az alábbiakban látható asztalközép terítőhöz narancssárga textilt és a barna különféle árnyalataiban mintás szalagokat használtak fel. A díszpárnák is hasonló stílusban készültek. A megvalósítás munkamenetének lépései a képsoron nyomon követhetők.


2022. szeptember 25., vasárnap

Toldott ruha

A szekrényünkben megbújhat olyan egyenes, vagy trapéz vonalú ruha, ami a kedvencünk volt és nem szeretnénk megválni tőle, de nem tudjuk hogyan újíthatnánk meg. Nos, az alábbi képek kétféle megoldást is mutatnak: 
  • A szoknyarész elejének jobb oldalánál függőlegesen bevágva és egy elütő színű, könnyű, vékony textil anyag rakott toldással egészen biztosan különleges hatást érünk el,
  • vagy az teljes szoknyarészt egyenlő közönként a derékvonalig bevágva és ellentétes színű, könnyű, vékony textil anyagot ék alakban betoldva, harang alakú aljat kapunk.
Utóbbinak a technikai megoldása az utolsó képsoron látható.


2022. szeptember 24., szombat

Meghívó sablonok gyerekzsúrra

A nyomtatási mérettől függően alkalmazhatjuk az alábbi sablonokat gyerekzsúrra szóló meghívónak, képeslapnak, de ajándékkísérőnek is. Kitöltésük történhet még a kinyomtatás előtt számítógéppel, vagy a kinyomtatása után kézzel írottan is.


2022. szeptember 23., péntek

Vesszőkosárból őszi tökdísz dekoráció

Az alábbi kép bizonyítja, hogy a lakásban fellelhető tárgyakat felhasználva is készíthetünk ötletes dekorációt. Az őszi tökdísz alapanyaga egy kerek formájú kenyereskosár, amit szórófestékkel (vagy ecsettel bekenve) narancs színűre festettek, fekete filcből 'arcot' varázsoltak neki, a tetejére - szintén filcből - zöld 'szárat' ragasztottak, végül néhány, a vesszők közé szúrt selyemvirág-levéllel díszítették.


2022. szeptember 21., szerda

Filcből készült őszi dekorációk

A filc nagyon könnyen kezelhető anyag - nem foszlik, nem kell szegni/tisztázni -, éppen ezért célszerű a használata dekorációs célra. Az alábbi képsorok arra mutatnak példát, hogy a lakásba miként csempészhetjük be az ősz hangulatát alkalmazásukkal. Meglévő, egyszínű díszpárnánkra is kerülhetnek a minták, vesszőkötegre függeszthető kis girland fali díszünk is lehet, de drótra ragasztva ajtókoszorú is készülhet belőlük, sőt poháralátétnek is megfelelnek. Varrógép sem szükséges a megvalósításhoz, kézi varrással, vagy akár ragasztással is dolgozhatunk.





forrás

2022. szeptember 20., kedd

Hány lyuk van a pólón?

Ne kapkodjuk el a választ, alaposan nézzük meg a fotót! S amennyiben úgy gondoljuk, hogy tudjuk a helyes megoldást, leellenőrizhetjük a megfejtésünket lejjebb görgetve, Auguste Rodin: Gondolkodó szobráról készült fotó után.



Sokan első ránézésre két lyukat vesznek észre, de tovább gondolva hozzászámolják a két karlyukat, a nyakkivágást és a bemeneti nyílást is, s leteszik a garast a hat lyuk mellett. Pedig valójában nyolc lyuk van, ugyanis átlátva a pólón kitűnik a fal színe, tehát nem csak az elején, hanem a hátulján is van két lyuk. Megoldás lehet a hét lyuk is, mert az elölnézetből nem tudhatjuk, hogy a póló hátulján nem csak egyetlen hatalmas lyuk van-e.

2022. szeptember 19., hétfő

Tököt formázó edényalátét

A divatjamúlt ruháink, vagy a régi lakástextilek kiselejtezésekor - főleg, ha azok nem műszálas, hanem természetes alapanyagokból készültek - érdemes figyelni arra, van-e közöttük olyan, amit újra tudnánk hasznosítani, s amennyiben igen, a kevésbé elhasználódott részeket levágva őrizzük meg a 'rongyoszsákunkban'. 
Amennyiben van ilyen - eltett anyagokkal teli - 'rongyoszsákunk', keressünk benne az ősz színeire jellemző (sárga, barna, vörös, zöld) textildarabkákat, s máris megvan az alapanyagunk a képen látható edény-, vagy poháralátétek elkészítéséhez. A tök formákat a kívánt méretben duplán szabjuk ki (kisebb méretben kivágott bélés-, vagy vastagabb anyaggal, esetleg vékony szivaccsal bélelhetjük is), majd - a képen látható módon cikkeket formázva - összevarrjuk, végül sűrű cikk-cakk öltéssel varrt szárral is ellátjuk, a széleket pedig egy éles ollóval körbe vagdalva kirojtozzuk.
Ajándékötlet is lehet.


2022. szeptember 18., vasárnap

Horgolt figurák sablonokkal

Horgolást kedvelőknek ajánlom az alábbi képsort, a kis figurák bemutatásával és horgolási sablonjaik csatolásával.