2020. október 31., szombat

Szívecskés házikó

Karácsonyfadísznek, de Valentin-napi, vagy Anyák-napi ajándékul is elkészíthető az alábbiakban látható, függeszthető, szívecskés házikó. Alapanyagai az alkalomhoz illő mintázatú képeslapok (esetleg kartondoboz), spárga (vagy fonál, keskeny selyemszalag) és két fagolyó, továbbá szükség lesz még ragasztóra is. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető. 

https://mentootlet.blogspot.com/

forrás

2020. október 30., péntek

Virágcserép kerti manó

A kert, de akár a terasz, vagy az erkély dekorációja is lehet az alábbiakban látható virágcserepekből készített manócska. Három növekvő nagyságú virágcserépre, piros, zöld, fehér és fekete festékre, továbbá egy pingponglabdára (orrnak) van szükség az elkészítéséhez. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető.

https://mentootlet.blogspot.com/

forrás

2020. október 29., csütörtök

Pingvin fahasábból

Egy négyzet alapú fahasáb (testnek), fehér és fekete festék (tollazatnak), egy fél pár ötujjas kesztyű (sapkának), kevéske narancssárga öntapadó tapéta (csőrnek és lábnak) és piciny keskeny szalag (sapka bojtjának kialakításához) a szükséges alapkellékei az alábbiakban látható pingvinnek, amely aranyos téli dekoráció, vagy akár saját kezűleg készített ajándék is lehet. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető.

https://mentootlet.blogspot.com/
https://mentootlet.blogspot.com/

forrás

2020. október 27., kedd

Tojástartóból éjjeli lámpa

Néhány darab papír tojástatóra - a virágformák kialakításához -, a kívánt színű szórófestékre - a színezéshez -, nagyobb méretű PET-palackra, vagy flakonra - a lámpatest alapjához-, ragasztóra - a virágok rögzítéséhez - és ledes fényfüzérre - a világításhoz - lesz szükségünk, amennyiben a képen látható dekoratív éjjeli lámpát el szeretnénk készíteni. A megvalósítás munkamenete a csatolt videón részletesen nyomon követhető.


2020. október 26., hétfő

Hotdogmúmiák

Főleg a fiatalok bulizós partiján (vagy halloweenkor) tálalhatjuk a virslit az alábbi humoros megoldással. A képen látható módon bevagdalt virsliken kívül mindössze vékony csíkokra szabdalt levelestészta szükséges még hozzá.

2020. október 25., vasárnap

Kaktusz poháralátét

Fával barkácsolást kedvelőknek ajánlom az alábbi ötletet. Mindig kéznél lesznek a poháralátétek annál, aki elkészíti ezt a 'kaktuszt', ami a praktikussága mellett egyben remek lakásdekoráció is. Alapkellékek: vékony deszkalap, zöld festék, fehér alkoholos filctoll, egy virágcserép, gipsz és apró dekorkavics. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető.

https://mentootlet.blogspot.com/
https://mentootlet.blogspot.com/
https://mentootlet.blogspot.com/

forrás


2020. október 24., szombat

Horgolt leveles rózsa

Ruhára, pulóverre kitűzőnek, de a levelek hátoldalától kiindulva két irányban - azzal egyező színű fonálból - hosszú zsinórt ráhorgolva akár függönyösszefogóként is alkalmazhatjuk az alábbiakban látható 'rózsát'. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető. Ajándékötletnek is kiváló.
Hasonló ötletek itt és itt találhatók.

2020. október 23., péntek

Gyertyák papírgurigából

A különböző méretűre vágott papírgurigákon kívül fehér festékre (esetleg szórófestékre), led mécsesekre, ragasztópisztolyra, kisméretű fehér muffin papírokra és vékony damilra van szükség az alábbiakban látható 'gyertyák' elkészítéséhez. (Mindenszentekkor, halottak napján, halloweenkor megfelelő dekoráció lehet.) A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető.

2020. október 22., csütörtök

Fonálból fűzött tök

Remek őszi gyerekfoglalkoztató lehet az alábbiakban látható fűzött tök elkészítése. Mindössze egy tisztára mosott tejfölös vödör fedelére, lyukasztóra, vastagabb narancsszínű fonálra, kevéske zöld színű zsenília drótra (utóbbi hiányában, ha zöld színű fonalat drótra tekerünk, az is megfelel a célra) és egy darabka vesszőre van hozzá szükség. A megvalósítás munkamenetének lépései a képsoron nyomon követhető. Célszerű a fonál végére celluxot tekerni merevítés céljából, ami megkönnyíti a fűzést.

forrás

2020. október 21., szerda

Gyerekfirka falikép

Már a rajzolás kialakulásának készsége előtt is a kisgyerekek nagyon szeretnek firkálni.  Az alábbi képsoron nyomon követhetjük, hogyan tudjuk ezeket a firkálmányokat harmóniába rendezve megőrizni a későbbi időknek, vagy akár a gyerekszoba dekorációjaként felhasználni.

forrás

2020. október 20., kedd

Befőttesüvegnyi tündérkertek

A képsoron látható mini tündérkert elkészítésének kellékei: két tisztára mosott befőttes üveg, szárított moha, spatulák, kavicsok (a gombák is elkészíthetők egymásra ragasztott és megfestett két kisebb kavicsból) és egy kis őzike (kreatív boltban - esetleg játékboltban is - kapható, de kiváltható egyéb állat, vagy manó, tündér figurával is).

forrás

2020. október 19., hétfő

Papírgurigából telefontartó

Egy papírgurigára, kevés öntapadó tapétára és dekortapasz szalagra (opcionális, ha az öntapadó tapétát nagyobb méretben szabjuk) van szükség, amennyiben az alábbiakhoz hasonlatos telefontartó állványt szeretnénk készíteni. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető. 

forrás

2020. október 17., szombat

Lyukacsosra horgolt pulcsi

A láncszemek, a rövid- és hosszúpálcikák ismeretén túl másra nincs is szükség a képen látható lyukacsos pulóver meghorgolásához. A képsoron pedig a megvalósítás menete lépésről-lépésre nyomon követhető. 

forrás

2020. október 15., csütörtök

Levéldekorációk

Filcből, vagy dekorációs kartonpapírból kivágott 'falevelekből' különleges fali dekorációt készíthetünk. Amennyiben még látványosabb megoldást szeretnénk, a zöldnek, barnának, sárgának és vörösnek különféle színárnyalataiból vágjuk ki a más-más formájú (megfelelő méretűre nagyított) leveleket. Papír esetében hossz-szimmetrikus hajtással, filcnél pedig gépi vagy kézi varrással a levél erezetét is imitálhatjuk. Egy-egy filcből kivágott falevelet pedig poháralátétként is használhatunk.

2020. október 14., szerda

Papírszellem

Mindössze egy nagyobb méretű fehér papírlapra (a szellem testéhez), fekete filctollra (a szemek és a száj megrajzolásához), egy ollóra (a kivágáshoz) és fonálra, vagy damilra (a felfüggesztéshez) lesz szükségünk, ha a képen látható spirális papírszellemeket halloweeni dekorációként el szeretnénk készíteni. Az utolsó kép a kívánt méretűre nagyítva sablonként alkalmazható.

https://mentootlet.blogspot.com/

forrás