2024. szeptember 21., szombat

Papírmadár

Remek gyerekfoglalkoztató ötlet lehet az alábbi papírmadár elkészítése. A papíron kívül ollóra ragasztóra és a színezéshez vízfestékre, vagy színes ceruzákra van hozzá szükség. 


2024. szeptember 20., péntek

CD-ből macis dekoráció

Az informatika gyors fejlődése következtében a CD lemezeket már alig használjuk, de szinte minden lakásban fellelhetőek. Az alábbi fotó egy kedves macis ötletet mutat gyerekszobai dekorációként való újrahasznosítására. 


2024. szeptember 19., csütörtök

Kávézó szekrény

Íme, egy régi szekrény csodálatos átvarázsolásának ötlete, mellyel szemet gyönyörködtető kávézó sarokká vált. 

2024. szeptember 18., szerda

Dekorgumi és filcvirágok

Filcből, vagy dekorgumiból csupán kivágással és a végek középre tűzésével a képeken láthatóhoz hasonlatos virágok készíthetők. Többféle sablont is csatoltam, azok mintázatának megfelelően a virágok is különbözőek lesznek.


2024. szeptember 17., kedd

Rönkdísz madárijesztők

A képeken látható őszi kerti dekorációk elkészítéséhez mindössze farönkök, színek festék, szalmakalap, raffia és ragasztó szükséges.


2024. szeptember 16., hétfő

2024. szeptember 15., vasárnap

Boci, boci, tarka

Az alábbiakra igazán illik a gyerekdal alábbi sora, miszerint "boci, boci, tarka", amely azonban ügyeskezű, kreatív anyukák és nagymamák számára inspiráló ötletet adhat. A csatolt sablon alapján elkészítve remek ajándék, játék, de gyerekszobai dekoráció is lehet. 

forrás

2024. szeptember 14., szombat

Üvegbe zárt grincs

Pár napja még a kánikulai melegben izzadtunk, ma pedig az Alpokban esik a hó, de itt nálunk is mindössze 16 fokot mutat a hőmérő. Nos, az így lehűlt idő okán, ma egy karácsonyi ötletet mutatnék: a palackba zárt grincset. Saját kezűleg készített apró ajándéknak is szánhatjuk, de akár asztaldísz is lehet. A szögletes formájú víztiszta palackokon kívül lime-zöld tollakra/boára, piros szalagra és fekete alkoholos filcre van szükségünk az elkészítéséhez. Célszerű az arcformát (szemek, száj) egy fehér papírra megrajzolni, amire a palackot ráfektetve a minta könnyen felvihető.  

2024. szeptember 12., csütörtök

Egérke

A csatolt sablon alapján látható, hogy milyen egyszerű szabásmintája van a képen látható egérkének, s ez által könnyen, különösebb kézügyesség nélkül, bárki által elkészíthető. A hozzávaló textilt akár egy régi, megúnt ruhánkból is nyerhetjük, s ezen kívül még töltőanyagra (vatta), zsinórra (a farokhoz), két fekete gombra (szemekhez) és fekete fonálra (bajuszhoz) lesz szükségünk.

2024. szeptember 11., szerda

Hímzett virág gyönggyel

Két gombostű, két különböző színű fonal és egy darab gyöngy segítségével a ruhánkon lévő kisebb szakadást, vagy a kimoshatatlan foltot is könnyen - s ráadásul tetszetősen - el tudjuk tüntetni az alábbi hímzéses módszerrel. 

2024. szeptember 10., kedd

Könyvből ékszertartó

Kevesen gondolnánk arra, hogy egy nagyobb méretű könyvből is készíthetünk ékszertartó dobozkát. Mindössze egy éles vágószerszámra, ragasztóra, akril-, vagy szórófestékre és  - amennyiben díszíteni szeretnénk a tetejét - selyemvirágra van hozzá szükség. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető.
(Megjegyzem, hogy belül, a lapvágások takarására én filcből, vagy kartonpapírból keskeny csíkokat ragasztanék.)

2024. szeptember 8., vasárnap

Papírállatkák

Íme a gyerekek örömére néhány hajtogatással, színezéssel és egy kevéske ragasztással készíthető papírállatka.