2021. március 31., szerda

Régi pólóból új top

Az alábbi képsoron nyomon követhető, hogyan tudunk a megunt pólónkból csipkeszalagot hozzáadva csinos nyári topot készíteni. Ahogyan a képsoron is látható, még varrógép sem szükséges hozzá, kézi varrással is megoldható.

forrás

2021. március 30., kedd

Árvácska vesszőcsészében

Az árvácska szinte minden viszontagságot túlélő virág. Nálam a kertben a még virágzó növényre lehullott hótakaró elolvadása után, mintha mi sem történt volna, tovább virított. Akik szeretik a természetes megoldásokat, készíthetnek számára a - képen láthatóhoz hasonlatos - hajlékony vesszőből csészét és csészealjat formázó virágtartót, ami küönleges, kellemes látványt nyújt a kertben. A vesszőn kívül vékony drótra lesz még hozzá szükség.

forrás

2021. március 29., hétfő

Micimackó húsvéti kifestő

A gyerekeknek szerezhetünk az öröm mellett hasznos elfoglaltságot is, amennyiben innen letöltjük Micimackó mesefiguráinak kifestő/színező lapjait.
Hasonló ötletek itt és itt találhatók.

2021. március 28., vasárnap

Ruhák kislányoknak

Patchwork díszítéses, egyszerű szabásmintájú lánykaruhák sorakoznak az alábbi képeken. A csatolt sablon alapján a szabás-varrásban jártasak számára könnyen elkészíthetőek.



2021. március 27., szombat

Kalácskosár

A húsvéti asztal íncsiklandozó dísze lehet a képen látható - hímes tojásokat kínáló - kalács-, vagy kenyértésztából készült kosár. A formai megvalósítás menete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető.
Egyéb húsvéttal kapcsolatos ötletek ide  kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók. 

2021. március 26., péntek

Rojtszoknya

A szűk fekete miniszoknyát különlegessé újíthatjuk az alábbi megoldással. Fekete függönyrojtra lesz szükségünk hozzá, amit ragasztással is rögzíthetünk, de varrógéppel, vagy akár kézzel is felvarrhatjuk. A munkamenet a képsoron nyomon követhető.

2021. március 25., csütörtök

Tojástartó virágkosár

Papírguriga, krepp papír, ragasztó  és egy kis időráfordítás szükséges, hogy a húsvéti terített asztalt az alábbi - virágot formázó - tojástartóval is üdén tavasziassá varázsoljuk. A munkamenet a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető.
Egyéb húsvéttal kapcsolatos ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók.

2021. március 24., szerda

Rizsescsoki házilag

Hozzávalók:
1 Rama margarin
3 evőkanál kakaópor
5 evőkanál cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 evőkanál zselatin
1 tasak puffasztott rizs
20 dkgTurista tejpor
1 dl víz

Egy nagyobb tálba tesszük a vizet, a cukrot (a vaníliásat is), a kakaóport, a zselatint és a margarint kisebb darabokra vágva, és néhány percig főzzük, amíg a margarin elolvad.  A tűzről levéve hozzáadjuk a tejport és a puffasztott rizst. (Ha előzőleg picit megpirítjuk a rizst, akkor ropogósabb lesz.) Folpackkal kibélelt őzgerinc formába tesszük, a tetejét is betakarva, és a kihűlés után szeleteljük. Fóliával később is tanácsos betakarni, hogy ne száradjon ki.

2021. március 23., kedd

Kavicsból összerakó játék

A drága - többnyire műanyag - játékok helyett, a semmibe sem kerülő kavics egy kis hozzáadott festékkel és a közösen, kreatívan eltöltött idő élményével remek szórakozást nyújthatunk a gyerekek számára.
Az alábbi képen megfestett kavicsfejek és kavicstestek láthatók, melyeknek az összepároztatása jó móka lehet. 

2021. március 22., hétfő

Letölthető díszdoboz sablonok

Kisebb ajándékok elegáns csomagolásához használhatók fel az alábbi letölthető - és a kívánt méretre nagyítható - sablonok. Színes nyomtatással természetesen jobban mutatnak, de ha fekete-fehérben nyomtatjuk ki, akkor is vidámabbá tehetjük egy színes masnival. A dobozkák kialakításához nem kell ragasztani, mindössze felhajtjuk a négy oldalát és a csücsköknél egymásba akasztjuk (ez képezi a tetején lévő virágmintát).

2021. március 21., vasárnap

Húsvéti nyuszi és bárány kalácsforma

A húsvéti kelt kalácsot nyuszi, vagy bárányka alakzatúra is elkészíthetjük az alábbiakban látható formázási mintát követve. A kelt tészta receptje a itt található.
Hasonló ötletek itt és itt tekinthető meg.

2021. március 20., szombat

'Újrahasznosított város' játék

A tejes dobozok és a papírgurigák hulladékként jelentkeznek a háztartásunkban, de egy kis kreativitással remek játékok készíthetők belőlük. Egy szétterített nagyméretű csomagolópapírra rajzolt girbe-gurba utak mellé a tejes dobozokból egész kis várost lehet építeni, s az utcákon papírguriga autók közlekedhetnek.

2021. március 19., péntek

Vesszőből húsvéti kerti dísz

Legtöbb háznál előfordul egy kerámia, vagy fajansz nyuszi, s a kép tanulsága szerint néhány hajlékony vessző, barka és örökzöld ágacskák hozzáadásával remek húsvéti hangulatú dekorációt készíthetünk belőle a kertbe, teraszra, erkélyre.