Gyorsan elkészíthető juhtúrós pogácsa hozzávalói:
20 dkg juhtúró
10 dkg vaj, vagy margarin
40 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 db tojás
őrölt bors ízlés szerint
2 evőkanál szezámmal, vagy lenmag, vagy köménymag a tetejére
10 dkg reszelt sajt a tetejére,
1 db tojás a teteje megkenéséhez
Elkészítés:
A liszthez kevert sütőporhoz öntjük az olvasztott vajat, hozzáadjuk a tojást, a juhtúrót és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tésztából a képen látható módon kissé gömbölyded pogácsákat szaggatunk és lekenjük tojással a tetejüket, majd ollóval nyuszifüleket vágunk a pogácsák egyik végébe és hústűvel két szemet is szúrunk bele. Ezután megszórhatjuk valamilyen maggal, vagy sajttal is, de enélkül is finom.
Előmelegített sütőben magas hőfokon sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése