testbeszéd

Ezen az oldalon - letölthető kártyákkal - többfelől közelítem meg a testbeszédet:
  1. Beszélgetés közben nem csak mondatainkkal, hanem önkéntelenül is, az egész testünkkel kommunikálunk, így előfordulhat, hogy a testünk a szavainkkal ellentétes jeleket küld a partnernek. 
  2. A testünk felénk is jelez (fájdalommal, izzadsággal, szapora légzéssel, szívdobogással, de akár hirtelen jövő székletürítéssel is), s ha ismerjük magunkat, a megfelelő módszerekkel helyreállíthatjuk az ideális állapotot.
  3. Egyik-másik testrészünk praktikus dolgokra (pl. mérés) is alkalmas.
  4. A sorsunkra, életutunkra vonatkozóan is adnak utalást egyes testrészeink.
1.
2..Az alábbi egyszerű teszttel - a női sziluettet nézve - bárki megállapíthatja, hogy agyának inkább jobb-, vagy inkább bal féltekéjét használja. Aki a forgó női alakot óramutató járásával egyező irányban látja mozogni, jobboldali agyféltekéjét dolgoztatja jobban, aki az óra járásával ellentétesen, az pedig a balt. A szöveg szerint Legtöbben az óramutató járásával ellentétes irányban látják mozogni a női alakot, vagyis bal agyi féltekéjüket használják jobban. 
A bal félteke tulajdonságait kulcsszavakban: logikus, részletekre figyelő, tényszerű, szavak és nyelv, jelen és jövő, matematika és tudományok, megértés, tudás, ismeretek, valóság alapú, praktikus.
A jobb félteke tulajdonságai: érzelmes, részleteket nélkülöző figyelem, képzelőerő, szimbólumok és képek, filozófia és vallás, hit, fantázia alapú, heves, kreatív.
Vannak, akik képesek a forgást hol egyik, hol másik irányban észlelni.


3..
4..Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése