2013. június 24., hétfő

Jégkockába fagyasztva

Mint mindenre, az ételek, italok kínálására is igaz: "az ördög a részletekben rejlik", s a részletek többnyire nem a pénzen múlnak, csak némi ötletességen. 

Íme egy példa:

Különlegessé tehetsz egy pohár ásványvizet, vagy akár limonádét, ha előző napon a jégkockákba apró gyümölcsszemeket (áfonyát, ribizlit), mentalevelet, citromfüvet fagyasztasz.







Nem csak tiszta vizet fagyaszthatsz le, hanem különféle gyümölcsszörpökkel is színesítheted. Ebben az esetben azonban ügyelned kell arra, hogy harmonizáló ízű italba tedd.










Manapság már szívet, csillagot, virágot formázó jégkocka készítő tálcákat is lehet kapni, az ezekben készített színes jégkockák még mutatósabbak.








Vannak ehető virágok, mint például az ibolya, az árvácska,

ami jégbe zárva 
rendkívül mutatós.

















Ennek a pohár virágos jégkockának pedig a látványa is felüdülést nyújt. Ha nem is tudod, hogy ehetőek-e az általad felhasznált virágok, szemet gyönyörködtető asztaldísznek nyugodtan kiteheted, ami ráadásul nagy kánikulában a csukló belső felén néhányszor végighúzva hűsítőként is kellemes szolgálatot tesz.



Fontos tudnivaló, hogy ha virágot, vagy gyümölcsöt szeretnél jégkockába fagyasztani, akkor előtte a vizet mindig forrald fel, majd hűtsd le, ugyanis csak így lesz üvegszerűen átlátszó a jég, ahogyan a különbséget az alábbi kép is érzékelteti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése