Hozzávalók:
1 csomag rigatoni tészta
2 evőkanál olívaolaj
30-40 dkg darált marhahús
1 doboz paradicsompüré
1 teáskanál szárított petrezselyem
1/2 teáskanál szárított bazsalikom
ízlés szerint fokhagyma
1/4 teáskanál szárított oregánó
1/4 teáskanál őrölt pirospaprika
mozzarella sajt
parmezán sajt
vaj a serpenyő megkenéséhez
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 csomag rigatoni tészta
2 evőkanál olívaolaj
30-40 dkg darált marhahús
1 doboz paradicsompüré
1 teáskanál szárított petrezselyem
1/2 teáskanál szárított bazsalikom
ízlés szerint fokhagyma
1/4 teáskanál szárított oregánó
1/4 teáskanál őrölt pirospaprika
mozzarella sajt
parmezán sajt
vaj a serpenyő megkenéséhez
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük (ne legyen nagyon puha), leszűrve hideg vízzel kétszer leöblítjük, lecsöpögtetjük, óvatosan összekeverjük 1 evőkanál olívaolajjal és lereszelt parmezán sajttal, majd egy kivajazott lábasban egyenként úgy rakjuk egymás mellé, hogy a csövecskék függőlegesen álljanak, közepük üreges legyen.
Közben elkészítjük a szószt: 1 evőkanál olívaolajat felmelegítünk egy lábasban, rátesszük a darált húst, sót, borsot, és kevergetve sütjük, míg a hús rózsaszín lesz. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, szárított petrezselymet és bazsalikomot, oregánót, majd alacsony hőfokon 20-30 percig főzzük.
Az előbbiekben elkészített tészta tetejére csorgatjuk óvatosan a szószt, hogy a függőleges csövecskékbe befolyjon. A tetejére reszeljük a mozzarella sajtot, majd a 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Vendégvárásnál előre is elkészíthető és hűtőben tárolható úgy, hogy a sütőbe a vendégek érkezésekor teszed be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése