Fokhagymát pucolni - főleg nagyobb mennyiségben - elég macerás az apró gerezdek miatt. Érdemes kipróbálni a képen látható módszert, én megtettem és tényleg nagyban meggyorsítja a műveletet. A gerezdeket kissé nyomkodjuk le egy tányér aljával, majd tegyük egy kemény falú, zárható tetejű edénybe és alaposan rázzuk össze. Legtöbb gerezdről leválnak a héjak, csak néhányra kell rásegítenünk.
Ötletekkel: olcsóbban élhetünk! Kreatívan: szebb környezetben! Újrahasznosítva: ükunokáinknak is lesz hol élniük!
2014. június 22., vasárnap
Fokhagymapucolás egyszerűen
Címkék:
fokhagyma,
fűszer,
hagyma,
házi praktikák,
konyha,
konyhatrükk,
tányér,
zöldség
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése