2015. január 16., péntek

Zsemle, kenyér másként

A megmaradt szikkadt zsömléből is lehet gyorsan elkészíthető finom vacsorát az asztalra varázsolni az alábbiak szerint. 

Hozzávalók (4 személy részére):
4 db zsemle
4 szelet sonka
4 db tojás
1/2 csésze felaprított mozzarella sajt
1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld

Az elkészítés menetét a képek lépésről-lépésre mutatják, ami gyakorlatilag abból áll, hogy a zsemlék kikapart közepét sonkával béleljük, majd beleütjük (és kissé sózzuk) a tojást, végül sajtot szórunk rá és lefedjük a zsemle levágott tetejével, végül alufóliába csomagolva a 180 fokra előmelegített sütőben 10-15-15+ percig sütjük attól függően, a tojást milyen keményre sülten szeretjük.


Hasonlóan gyorsan elkészíthető, finom vacsora lehet az alábbi, átlósan kockákra bevagdalt kenyér is, aminek az így kialakított réseibe ízlés szerint fűszerezett - és annyi reszelt sajttal, hogy sűrű legyen - elkevert  tojásos masszát töltögetsz, végül előmelegített sütőben alufóliába csomagolva átsütöd. Nincs benne semmi kötöttség, nyugodtan elengedheted a fantáziádat azzal kapcsolatban, hogy mit raksz még a kenyérrések közé, vagy mit keversz a masszába (pl. kockázott sonka, szalámi, bacon, hagyma, paprika stb. darabok).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése