2014. november 22., szombat

Habcsók karácsonyfa

Íme egy ötlet arra, hogy a karácsonyi asztalra kerülő édesség hangulatos, finom és költségkímélő is lehet. Hozzávalók:
  • 4 tojásfehérje
  • 1 csésze porcukor
  • zöld élelmiszer színezőanyag, pl. aroma
  • tortadíszítő dekorációs cukorkák
Melegítsük elő a sütőt 130 ° C-ra.
Verjük a tojásfehérjéket kemény habbá, miközben a porcukrot fokozatosan hozzáadagoljuk, és az ételszínezéket belecsepegtetjük.
A sütőpapírral bélelt sütőlapon csökkenő méretben egymásra nyomott kis habgombócokból fenyőfa alakzatot formázzunk.
Hintsük meg a tortadíszítő dekorációs cukorkákkal, esetleg kevéske porcukorral, ügyelve, hogy a csúcsra csillagocska kerüljön.
Süssük 10 percig, majd a kikapcsolt és résnyire nyitott sütőben hagyjuk kihűlni.

    forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése