Amennyiben egy virágcsokrot nagyobb távolságra szállítunk, a legegyszerűbb módja, hogy friss maradjon, ha az alábbi módon csomagoljuk: a virágok szárainak végét vizes papírtörlőbe csomagoljuk és nejlonnal védjük a díszpapír átázásától.
Hosszú időre megőrizhetjük a virágok szépségét, ha paraffinviaszba mártjuk, de előzőleg győződjünk meg arról, hogy viasz ne legyen 150 foknál melegebb.
A vágott virágainkat dekoratívan rendezhetjük, ha az 1-2. kép alapján készen kapható hálót helyezük a tálra, vagy a 3. kép szerint ragasztószalaggal magunk oldjuk meg a háló készítését.
Átlátszó üvegvázában leplezhetjük a virágok csupasz szárait, ha a belső teret citromszeletekkel béleljük. A szárak elrejtése teljesebbé és szebbé teszi az elrendezést.
A terjedelmes virágzatok (pl. hortenzia, orgona) nagyon szeretik a vizet. Amikor észrevesszük, hogy a virágok kicsit megkókadnak, merítsük őket vízbe, amíg felelevenednek.
Ha a rózsák szélső szirmai heradni kezdenek, távolítsuk el őket, majd hüvelykujjunkkal bontsuk ki a megmaradt szirmokat és óvatosan rendezzük őket teljesebb formára.
A tulipánok szárának szerkezete folytán a vízben lévő légbuborékok valójában megakadályozhatják a víznek a virágfejhez jutását. Ha azt észleljük, hogy virágai lecsüngenek, tűvel szúrjunk lyukat a szárba, közvetlenül a fej alá. Ez lehetővé teszi a légbuborékok elszabadulását.
Ünnepi alkalmakra készíthetünk vágott virágokból díszgömböt. Vágjuk el virágok szárát, hogy csak 2 centiméter szár maradjon, majd dugjuk ezeket a darabokat hungarocell golyóba. Számítsunk rá, hogy több virágra lesz szükségünk, mint gondolnánk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése