Az alábbi recept alapján elkészített pizzatészták a képeknek megfelelően, nem hagyományosan is formázhatod. Akár a feltekert zsemleszerű megoldást, akár a tölcsérest válaszd, tudnod kell, hogy a frissen el nem fogyasztott részt adagolva le is fagyaszthatod, hogy ha szükséges, az előmelegített sütőbe téve gyors, fáradság nélküli vacsorát tálalhass.
40 dkg liszt
5 dkg élesztő (nem kell tejben felfuttatni)
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cukor
2 evőkanál olaj
annyi langyos víz, hogy összeálljon a tészta
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk, majd kettéosztjuk 3/4 - 1/4 részben.
A nagyobbik rész tésztát kihúzzuk, tetszés szerint teszünk rá feltétet (paradicsom szósz, sonka, szalámi, sajt), majd feltekerve kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A kisebbik rész tésztát darabokra tépve az előzőleg elkészített alufólia kúpokra formázzuk.
A kisebbik rész tésztát darabokra tépve az előzőleg elkészített alufólia kúpokra formázzuk.
Előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése