Kevésbé szokványos, meghökkentő újrahasznosítási megoldások láthatók az alábbi képsoron, mint fürdőszobák berendezési tárgyai.
Ötletekkel: olcsóbban élhetünk! Kreatívan: szebb környezetben! Újrahasznosítva: ükunokáinknak is lesz hol élniük!
2013. szeptember 26., csütörtök
Különféle apróbb tárgyak fürdőszobai hasznosítása
Fürdőszobákban alkalmazott sokféle újrahasznosítási ötlet látható az alábbi képsoron, a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldásoktól az igényesebb kialakításokig.
forrás: Pinterest
Ládák, kosarak fürdőszobai újrahasznosítása
A ládák és a kosarak remekül alkalmazhatók fürdőszobai polcként, törölköző és piperetartóként a falra szerelve, miközben dekorálják is a környezetet.
Bútorok fürdőszobai újrahasznosítása
Az alábbiakban különféle kiszuperált bútorok fürdőszobában történő újrahasznosítására láthatók példák, a legegyszerűbbtől a bonyolultabb megoldásokig.
2013. szeptember 25., szerda
Evőeszköztartó
Hat darab kiürült konzerves dobozból, a kép szerinti méretben téglalap alakúra leszabott deszkából és egy régi bőröv felhasználásával készült az alábbi evőeszköz tároló. A munka menete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető.
forrás: Pinterest
2013. szeptember 24., kedd
Színpompás gyertyák
Az alábbi képeken lépésről-lépésre nyomon követhető a színpompás poharas gyertyák elkészítésének munkamenete. Alapanyagként lereszelt fehér gyertyákra és zsírkrétákra lesz hozzá szükség, de fontosnak tartom még megjegyezni, hogy a következő színt csak a teljes dermedés után töltsd rá.
Tányérsüni
Papírtányér, olló, ragasztó és egy kis festék alapanyagokból a képen látható helyes kis süni készíthető.
2013. szeptember 23., hétfő
Ültetőkártya
Nagyobb családi/baráti összejöveteleknél, ahol nem biztos, hogy ismerik/kedvelik egymást a meghívottak, célszerű ilyen kis névre szóló pillangók kihelyezése a terítés során.
Nutellás muffin
Hozzávalók:
1 csésze nutella
10 evőkanál liszt
2 egész tojás
kevés tört mogyoró díszítésnek a tetejére
forrás: Pinterest
Sárgarépavirág
Az alábbi képek megmutatják, hogyan tudjuk a sárgarépát úgy tálalni akár levesben, akár salátában, hogy az a szemnek is gyönyörködtető, csalogató legyen.
forrás: Pinterest
Éléskamra
Szombaton betakarítós, kamrafeltöltős napom volt: A picurka kis konyhakertemből felszedtem a sárgarépát, petrezselymet, és 'learattam' a bőven termő sóskát.
A házi vegeta receptjét itt találtam, bár nem ragaszkodtam dekagrammra pontosan az összetételhez, a legtöbb összetevőből inkább egy picivel több került bele.
Elkészítés:
Húsdarálón ledaráljuk a receptben felsorolt zöldségeket és sóval összekeverjük. Egy éjszakára állni hagyjuk, ezt követően befőttes üvegekbe rakjuk. Felhasználási módja megegyezik a boltban kapható ételízesítővel, azzal a különbséggel, hogy természetesen tartósítószer- és ízfokozó mentes.
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyemgyökér
1 kg paprika
1 kg paradicsom
1 kg hagyma
2-3 fej fokhagyma
4 fej zeller
2 nagy csomó zöldpetrezselyem
½ kg karalábé
¼ kg kelkáposzta
½ kg karfiol
1,2 kg só
A kertből felszedett, de a vegetához el nem használt többi sárgarépát felaprítottam, fedeles műanyag tálcákba raktam, és irány a fagyasztó.
A petrezselyem zöldjét már napokkal korábban levágtam és megszárítottam, most csak az aprítására került sor. Jó nagy kupac volt frissen leszedve, de szárazon összezúzva csak egy üveggel lett. Viszont kevéske elég belőle az étel ízesítéséhez.
Sóskából termett bőven az idén. Szeretjük, ettük egész nyáron levesnek is, főzeléknek is, és már korábban is tettem el belőle. A mostani adag ennyi. Szinte teljesen elkészítve kerültek az üvegekbe: Olajon, fokhagymát préselve és sót adva hozzá lefonnyasztottam (kevés szódabikarbónától jól szétestek a levelek), forrón üvegekbe raktam, olajat öntöttem a tetejükre, hogy ne kapjon levegőt, majd lezártam, és jól körbebugyoláltam vastag plédekkel. 24 órán keresztül volt ebben a dunsztban, és még mindig elég meleg volt, amikor leszedtem róluk. Télen, amikor felhasználásra kerül, már csak egy tejfölös habarásra lesz szükség.
Szembe jött velem az interneten a házi készítésű 'Nutellának' a receptje. Már napokkal korábban el akartam készíteni, de erre is csak most került sor. Az eredeti receptet másolom ide, de nekem - noha betartottam a leírtakat - nem lett elég lágy, kissé nehezen kenhető, ezért ha legközelebb készítem, én több vajat teszek hozzá. Az íze fenomenális, és nem utolsó sorban egészséges, tudom, hogy mi van, és mi nincs (adalék, színezék, tartósító stb.) benne!
Hozzávalók kb. 500 g-hoz:
200 g mogyoró (pörkölt, sótlan)
170 g csokoládé - ét (45-59%-os)
100 g csokoládé - tej
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál vaj
3 evőkanál kakaópor (nem instant)
1 csipet só
170 g csokoládé - ét (45-59%-os)
100 g csokoládé - tej
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál vaj
3 evőkanál kakaópor (nem instant)
1 csipet só
Elkészítés:
- A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját.
- Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét.
- A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült
- Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük.
- A krémet üvegekbe töltjük.
(Négy üveggel lett, de egyet még frissében, gofrira kenve elfogyasztott a család.)
A megmaradt kifli és kenyérdarabokat mindig felaprítom és megszárítom, ezen a héten is így történt. Diódarálón szoktam ledarálni, most ennyi 'zsemlemorzsa' lett belőle.
2013. szeptember 22., vasárnap
Cipzárrózsás ékszerek
Tönkrement dzsekik, szabadidő felsők és egyéb ruhaneműk fémcipzárjait érdemes kifejteni, az alábbi képeken látható, hogy nagyon is figyelemreméltó ékszerek készíthetők belőlük.
forrás: Pinterest
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)