2020. március 14., szombat

Szájmaszk - hatféle

Kézi varrással, sőt - ahogyan az ötödik-hatodik képsoron látható - varrás nélkül (akár egy  pár zokniból) is könnyen és egyszerűen készíthetünk az alábbiakat követve szájmaszkot, - mert sajnos aktuális. Sűrű szövésű, nem műszálas textilből célszerű megvarrni, még jobb, ha duplázva. Használata esetén minden este forró vízben ki kell mosni és száradás után szintén forró vasalóval átvasalni.


S íme egy másfajta szabású változat, természetesen ezt is duplán és kivehető béléssel célszerű elkészíteni.


Az alábbi szájmaszk is megvarrható kézzel, a megvalósítás menetét a képeken túlmenően videón is nyomon lehet követni. Ügyesebbek átlátszó műanyag iratborítóból szemvédővel is kiegészíthetik, ahogyan az a képen látható.


Itt pedig a varrás nélkül, csupán lyukasztással készíthető szájmaszk, amit nem szövött, de ugyanakkor légáteresztő anyagból célszerű megvalósítani.


Utoljára hagytam a saját magam által egy pár zokniból készített szájmaszkot, amelynek a kivitelezéséhez csupán olló és egyetlen perc szükséges. Gyors megoldásnak ajánlom, duplán (tehát mindkét zoknit felhasználva), amelyek közé esetleg papírzsebkendőt is lehet tenni.

forrásforrás, forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése