2020. március 1., vasárnap

Epres desszertek

A már minden évszakban kapható eperből szinte percek alatt elkészíthetők az alábbi látványos, üde, vitamindús és finom desszertek. 
  • A gyerekek húsvéti kedvenc desszertje lehet a nyuszis pohárkrém, aminek elkészítése a következő: A poharak aljára kevés eperlekvárt teszünk, majd eperpudingot, erre jön a tejbe mártott és darabokra tört babapiskóta réteg, ami közé és körben a pohár szélein szeletelt epret helyezünk el, ez után ismételten kevés eperlekvár és eperpuding következik, végül a tetejére kerül a pillecukorból formázott - tejbe és kókuszreszelékbe forgatott - nyuszifej, amit körben eperdarabokkal díszítünk.
  • Az epres gyümölcskocsonya sokkal egyszerűbben megvalósítható, az epren kívül mindössze gyümölcskocsonya porra van még szükség hozzá (vagy tortabevonó zselatinra és szörpre), amit felfőzve, majd lehűtve a formába rakott eperre öntünk. Pár órára a hűtőbe tesszük, s már tálalható is a finom desszert. Ínyencek tejszínhabbal díszíthetik. Vendégváráshoz is praktikus, mert előző nap gyorsan és könnyen elkészíthető. Természetesen egyéb gyümölcsökből (málna, szeder, aprított sárga, vagy őszibarack, banán, kivi szeletekkel díszítve, stb.) is nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése