2020. március 29., vasárnap

Talpmasszázs lépegető

A talp és a lábfej tökéletes mechanizmusa többek között az egyik alapfunkciót, a járást, s ezzel az élet biológiai működését szolgálja. A talp szerkezeti változásai hatással vannak egészségünk teljességére. Az emberi test statikája és a sejtszintű anyagcsere szoros összeköttetésben vannak, tehát betegségek kialakulásához vezethet a természetes mozgások elmaradása.
Az alábbi képsor arra mutat példát, miként lehet már a kisgyermeket játékosan hozzászoktatni ahhoz, hogy időnkénti mezítláb járással természetes módon masszírozva a talpát egészségesebb életmódot folytasson.
A talpmasszázs több mint 4000 éves múltra tekint vissza, az egyiptomi Szakkarában feltárt festményeken kr. e. 2300 körül keletkezett reflexológiás kezelés látható.
A talpmasszázs megszünteti a testben lévő energiaáramlási akadályokat és harmonizálja a test működését. Serkenti a vér- és nyirokkeringést, befolyásolja, erősíti a szervezet immunválaszait, elősegíti a salakanyagok kiválasztását, a méregtelenítő folyamatokat, szabályozza a belső elválasztású mirigyek működését, az endorfin felszabadulás miatt is csökkenti a fájdalmat, az idegi feszültségeket, izomfeszüléseket oldja, a stressz negatív hatásait csökkenti, beindítja az öngyógyítási folyamatokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése