2013. július 19., péntek

Természetesen szép haj

Élettelennek látszó hajból még a legjobb frizura is általában rosszul mutat .Ezzel szemben, a csillogó, szabadon eső haj vonzó külsőt kölcsönöz. Ahhoz, hogy megőrizzük, vagy visszakapjuk hajunk fényét, egészséges állagát, nem kell drága fodrász szalonokra költeni, mert mindez otthonunkban, néhány természetes praktikával is elérhető. 
Folytatás a kép alatt!


  • Ha nehezen kifésülhető hajad van, tölts fel egy  kis szórófejes flakont kétharmadáig meleg vízzel, és a maradék egyharmadot azzal a hajkondicionálóval, amit általában használsz, majd erőteljesen rázd össze. Ha fésülködés előtt a hajvégektől kezdve a hajtőig szórsz egy keveset a hajtincseidre, a kusza, kibonthatatlan hajproblémád meg fog szűnni. Fontos, hogy minden használat előtt alaposan rázd fel! Ha észlelnéd, hogy ettől a megoldástól zsírosodik a hajad, akkor változtatnod kell az arányon: több víz, kevesebb kondicionáló.
  • A kávé remekül fokozza a haj fényét, de szőke, világos hajra természetesen nem ajánlott. Ha sötétebb tónusú hajad van, készíts egy sűrű, erős kávét (mennyisége attól függ, milyen hosszú és dús a hajad) és hagyd kihűlni. Mosd meg a hajad samponnal, majd kend rá a kávét, és tegyél a fejedre egy műanyag fürdősapkát, vagy ha nincs, akkor egy zacskót. Nyugodtan, kényelmesen zuhanyozz le, vagy relaxálj egy kád vízben, közben a kávé cselekszik a hajadon. Ezt követően már csak meleg vízzel le kell öblítened.
  • A száraz és sérült haj jelenti a legnagyobb kihívást, mert merev, nincs fénye. Ebben az esetben mindenképpen egy egészségügyi hajvágással szükséges kezdeni, hogy legalább a töredezett hajvégeket eltávolítsák, de a hajpakolást utána magadnak is elvégezheted otthon, az alábbiak szerint: Egy tojás sárgáját, egy evőkanál babaolajjal és némi vízzel keverj össze egy üvegben, és  kend a hajadra, miután megmostad azt. 10-15 percig maradjon rajta, majd öblítsd le alaposan a hajad langyos vízzel, de ne legyen túl meleg, különben a tojás a hajadra fő.
  • A puha, selymes, ellenállhatatlan tapintású haj mindig jól néz ki. Ha bársonyosan puha hajat szeretnél, az alábbi pakolást alkalmazd: Egy tojást egy evőkanál tejjel keverj össze alaposan, és vidd fel a hajadra, hagyd hatni 20 percig, majd alaposan mosd le meleg vízzel és samponnal. Normál hajra egész tojást használj, zsírosra csak fehérjét, szárazra pedig csak sárgáját.
  • Hajad külső rétegének megvédésére, revitalizációjára, a haj volumenének növelésére az alábbi pakolás szükséges: Egy érett avokádót, egy teáskanál olívaolajat és egy teáskanál szódabikarbónát jól keverj össze. Masszírozd gyengéden a hajadba, és 15 percig hagyd rajta, majd langyos vízzel és samponnal öblítsd le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése