2020. december 1., kedd

Befőttes üvegből díszcsomagolás

A kiürült és tisztára mosott befőttes üvegekből remek mikulási, vagy karácsonyi díszcsomagolást készíthetünk apró sütemények, drazsék, vagy instant kakaópor számára. 
A hóember és az angyal figurák feje hungarocellgömb, utóbbi halvány rózsaszínre festve, majd mindkettőnél az arcvonásaikat megrajzolva. A hóember orra egy pirosra festett ágdarabból könnyedén kifaragható. Az angyal haja fonálból is  ragasztható, a hóember fülvédője pedig zseníliadrót és apró pompon. A befőttesüvegek tetejét 5-6 cm-rel nagyobb textillel borítsuk be körben, erre ragasztjuk a kész fejeket. A hóember nyakába kössünk sálat, az angyalt pedig masnival díszítsük.
A rénszarvas elkésztése jóval egyszerűbb, az agancsokhoz itt is zseníliadrótra van szükség, az arhoz felhasználhatunk készen kapható szemeket és az orrhoz apró pompomot, de meg is festhetők. Ezen kívül a drazsés esetben az arc kialakításához barna textildarabot ragasztunk az üveg közepére, a fedél szélére pedig keskeny szalagot, míg az instant kakaóporos esetben mindössze egy darabka zsákvászon képezi a barna fonállal többszörösen áttekerve rögzített kalapot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése