2020. november 30., hétfő

Kanálnyi csokis ajándék

Előfordul, hogy gondban vagyunk, amikor mikulásra, karácsonyra, név- vagy születésnapra kollégáinknak saját kezűleg készített egyedi, de nem túl költséges ajándékkal szeretnénk kedveskedni. Az alábbi ötletnél jobbat erre a célra nem is igen találhatnánk (ami akár esküvői köszönőajándéknak is megfelel). Duplán okozunk örömet vele, amikor átadjuk, és amikor a megajándékozott a kávéjába meríti.
Alapanyagként keserű-, tej-, és fehércsokoládéra van szükség hozzá, a díszítéshez pedig felhasználhatunk kókuszreszeléket, mogyorótörmeléket, tordadarát, mályvacukrot, mazsolát. Amennyiben nagyobb mennyiséget készítünk, célszerűbb az olcsóbb műanyag kanalak használata, de ha igényesebbet szeretnénk, akkor fém kanál a javasolt.
Az elkészítés menete: A mikróban, vagy vízgőz fölött megolvasztott csokoládékban megmártjuk a kanalakat és egy zsírpapírral, vagy sütőfóliával leterített tálcára helyezzük, s még a megdermedés előtt díszítjük. (A vékony csíkozás az olvadt csoki fecskendőbe felszívásával - ha nincs tortadíszítéshez használatos eszközünk - remekül megoldható.) 
Végül, amikor visszakeményedett a kanalakon lévő csokoládé, a kanalak végénél keskeny szalaggal átkötött celofánba csomagoljuk.
Hasonló ötlet itt és itt található.

https://mentootlet.blogspot.com/

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése