2019. december 14., szombat

Lebegő karácsonyfa

Olyan a képen látható karácsonyfa, mintha lebegne. Nem látszik összekötő törzs, úgy tűnik úsznak a levegőben az ágakat megtestesítő, díszekkel aggatott körök. 
Ha tetszik az ötlet, karácsonyig még elkészíthető. Elsősorban azt kell elhatározni, hogy milyen színt szeretnénk: elegáns egyszínű fehéret, ezüstöt, aranyat, vagy inkább a piros, zöld karácsonyi színek tetszenek jobban, esetleg a vegyes színkompozíció, sőt akár a szokatlan citromsárga, pink, vagy türkiz is szóba jöhet?
Szükség lesz kartonpapírra, vékony damilra és a kiválasztott színű: karácsonyfadíszekre, öntapadó tapétára.
A teendő pedig, hogy a kartonpapírból növekvő méretben azonos szélességű köröket vágunk ki, melyeket bevonunk az öntapadó tapétával és a damillal négyfelől - azonos magassági közöket hagyva - összefűzzük. A négy damil így felül, a legkisebb kör után összefut, amit a csúcsdíszen keresztülvezetve a plafonba fúrt kampóra akasztunk.
Egyenleges, szép felületű kartonpapír esetében az öntapadó tapétát festék szórófestékkel is helyettesíthetjük. Előnye, hogy ezzel a már meglévő karácsonyfadíszeinket is színre fújhatjuk.
Ennek a karácsonyfa ötletnek érdekessége még, hogy a megvilágítástól függően különleges árnyékot vetít a szoba falára. Hasznossága pedig a barátságos költségén túl, hogy az ünnep elmúltával egyszerűen leakasztó, hogy türelmesen várjon a következő évig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése