2019. december 29., vasárnap

Keksztorta

Sütés nélkül is készíthetünk nagyon finom tortát, íme a receptje:
Hozzávalók: 
Az alaphoz: 20 dkg darált keksz, 1-2 evőkanál cukor, 5 dkg vaj/margarin, 1,5 dl kávé.
A torta közepéhez: 30-40 dkg négyzet alakú keksz, 1 l tej, 3 db csokipuding, 1 evőkanál kakaópor, cukor ízlés szerint (5-8 evőkanál), 20 dkg vaj/margarin.
Tetejére: 2 dl tejszín
Elkészítés:
A meleg kávéba belekeverjük a cukrot, a margarint, majd a darált kekszet. A tortaformát kivajazzuk, az alját behintjük kekszmorzsával. Beleöntjük a kekszmasszát, és kanállal eligazítjuk az alján.
A pudingot elkészítjük szokásosan, ha langyosra hűl, hozzákeverjük a vajat (ízlés szerint rumaroma is adható hozzá) .
A kekszeket belemártjuk a langyos tejbe, majd körberakjuk a (24-26 cm-es) tortaforma oldalát keksszel. A következő sorokat hozzáragasztjuk a krémes keksszel. (1 db tejbe mártott kekszre 1 teáskanál krémet teszünk és hozzáragasztjuk a kekszekhez körbe, amíg meg nem telik.) A maradék krémet rákenjük a tetejére, majd pár órára, vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük. 
A hűtőből kivéve a tortakarimát leemeljük róla, és felvert tejszínhabbal bekenjük, díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése