2019. december 19., csütörtök

Karácsonyi készülődés

Elkészültem a házunk karácsonyi kívül-belül dekorálásával. Most már 'csak' a sütés-főzés van hátra és jöhetnek a szeretteim egy újabb boldog együttlétre. 
Az utcafront felőli udvaron szép nagyra nőtt már az ezüstfenyő, amely a nevéhez méltóan ezüstös díszeket kapott. 
A bejárati ajtó előtti boltívre pedig hideg fehér fényű jégcsapok kerültek és az oszlopot is körbefontam fényfüzérrel.


Én készítettem az ajtó külső és belső oldalain lévő koszorúkat és a szobaajtók közötti falra, a tűzzománc angyal falikép alá is került karácsonyi dekoráció.


A nappaliban, a galériára vezető lépcső korlátját műfenyő girland és a filcből általam varrott karácsonyfa, hóember, angyal, házikó, pásztor és szentcsalád díszíti, sőt egy mikulás is megpróbál felmászni rá.


Felhasználtam karácsonyi dekorációnak egy korábbi - paverpol technikával készített - angyal szobromat is.
A négy mécsesből álló kerámiakoszorú közepébe a kerti tujákról és fenyőről levágott ágacskák kerültek és egy kis fehér porcelán angyalka is odaült a szélére. 


Az újságpapírból papírfonással készült bocskorban műselyem mikulásvirágcsokor piroslik, és természetesen az elmaradhatatlan betlehem is megtalálható egy mécsestartó formájában. A kis üveglapú asztalon pedig vasárnap már mind a négy gyertya égni fog az adventi koszorún.


A piros-aranyban pompázó karácsonyfa idén a nappali szobából nyíló teraszra, az üvegajtó elé került. Érdekes látvány, ahogy a szekrény tükörajtajától 'megduplázódik', úgy tűnve, mintha a nappaliban is lenne egy ugyanolyan.


S ha már a karácsonyfa a terasz fedett részén van, az előtte lévő süvegfenyők is felöltötték ünneplő szalagdíszüket.
Áldott, szeretetteljes karácsonyt kívánok mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése