2015. március 4., szerda

Virágzó sült alma desszert

Hozzávalók:
  • 2 nagy alma
  • 2 evőkanál vaj 
  • 3 evőkanál (barna) cukor
  • 1 evőkanál liszt 
  • 1 teáskanál fahéj 
  • 4 karamella 
  • Feltétnek: vanília fagylalt, karamell öntettel és fahéj 
A félbevágott almákat - a csutka kanállal történő eltávolítása után - a képeken látható módon vagdald be, majd helyezz a középen keletkezett mélyedésekbe egy-egy szem karamellát.
A vajat és a cukrot mikrohullámú sütőben olvaszd 30 másodpercig, majd keverd el és tedd vissza további 30 másodpercre. Miután kivetted keverd hozzá a lisztet és a fahéjat, végül csorgasd egyenletesen az almákra.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig süsd.
A tálalásnál javaslom, hogy a gombóc fagylaltot ne az almákra, hanem a tányéron mellé rakd, ugyanis a hidegtől a karamell gyorsan megkeményedik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése