Hozzávalók:
- 2 nagy alma
- 2 evőkanál vaj
- 3 evőkanál (barna) cukor
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál fahéj
- 4 karamella
- Feltétnek: vanília fagylalt, karamell öntettel és fahéj
A félbevágott almákat - a csutka kanállal történő eltávolítása után - a képeken látható módon vagdald be, majd helyezz a középen keletkezett mélyedésekbe egy-egy szem karamellát.
A vajat és a cukrot mikrohullámú sütőben olvaszd 30 másodpercig, majd keverd el és tedd vissza további 30 másodpercre. Miután kivetted keverd hozzá a lisztet és a fahéjat, végül csorgasd egyenletesen az almákra.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig süsd.
A tálalásnál javaslom, hogy a gombóc fagylaltot ne az almákra, hanem a tányéron mellé rakd, ugyanis a hidegtől a karamell gyorsan megkeményedik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése