2015. március 16., hétfő

Mindent a tojásról

Az első képre ráírtam a kommentárt, ahhoz csak annyit fűznék, hogy felhasználás előtt a tojásokat mindig alaposan meg kell mosni.
A tojás sárgáját egy kis PET-palack segítségével (annak oldalát megnyomva, majd kieresztve) bárki könnyedén szét tudja választani a fehérjétől.
Attól függően, hogy milyen lágyságú/keménységű főtt tojást szeretnél készíteni, a képen megjelölt percek az irányadóak.
Az alábbi kép és az alatta lévő két videó a kemény tojás héjának egyszerű eltávolítására mutatnak különféle praktikákat.
Ha egy pohár vízbe helyezed a nyers tojást, attól függően, hogy mennyire merül le, illetőleg megdőlten helyezkedik-e el, meg tudod állapítani, hogy milyen friss, körülbelül hány napos lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése