2015. március 4., szerda

Foszforeszkáló pillangók

Különleges, légiesen könnyed látványt nyújtó, remek dekorációs ötlet az alábbi. 
  • A különböző méretűre nagyítottan kinyomtatott pillangókat kivágva, az így kialakult stencil lapokat kis cellux darabokkal felragasztjuk a falra. Még tökéletesebb megoldás, ha a stencillapot a kontúrvonalak mentén vékonyan bekenjük tapétaragasztóval, esetleg beszórjuk ragasztóspray-vel, így stabilan a falhoz rögzül és kevésbé szivároghat alá majd a festék, viszont könnyen eltávolítható lesz.
  • Három pálcika végére kis darab szivacsot erősítünk, majd egyiket a zöld(türkiz), másikat a sárga, harmadikat a kék foszforeszkáló festékbe mártva egyenletesen a stencillap kivágott pillangó mintáira nyomogatjuk. Nem kell, hogy összekeveredjen a festék, így tarkábbak lesznek a pillangóid. Célszerű félhomályban dolgozni, hogy azonnal észlelhető legyen a hatás.
  • Ha tökéletesen megszáradt, eltávolítjuk a stencileket, majd egy kihegyezett - színben harmonikus, de sötétebb tónusú - ceruzával átrajzoljuk a pillangók kontúrjait.
  • Végül felviszünk - a képen látható módon - némi kék festéket a szárnyak köré, így amikor a lámpát lekapcsoljuk, a látvány majd a mozgás hatását kelti a sötétben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése