Tartalmasabb lesz a pizza, ha a szélére - a képeknek megfelelően - virslit helyezve a tésztát visszahajtod rá, s így nem csak finomabb, de keretet is képez a közepére dúsabban elhelyezhető feltéteknek.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cukor
2 evőkanál olaj
annyi langyos víz, hogy összeálljon a tészta
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk.
Kihúzzuk a tésztát, egy nagy méretű tepsit liszttel meghintünk. A tésztát beletesszük, tetszés szerint teszünk rá feltétet (paradicsom szósz, sonka, szalámi, sajt).
Előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Megjegyzés: Az élesztőt NEM kell tejben felfuttatni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése