2013. október 22., kedd

Kartonpapír lámpabura

A képen látható lámpaburának a megvalósításához mindössze kartonpapírra és ragasztóra van szükség, és ha dekoratívabbá szeretné tenni, akkor a kívánt színű szórófestékre.
A teendők a következők: A téglalap alakú kartonpapírt 5 egyenlő részre osztjuk egy mérőszalaggal a hosszabbik oldalain, és az így kapott pontokat vonalzóval összekötjük, majd a vonalakon a vonalzó mellett egy olló hegyével is megkarcoljuk a papírt, végül a karcolásos oldal felé behajtjuk.
Ezt követően a téglalap rövidebbik oldalait osztjuk fel 7 egyenlő részre, és a kapott pontokat vonalzóval szintén összekötjük, majd a vonalak mentén szétmetsszük. A hét darab ötszögletű idomot egyenként a nyitott végeinél összeragasztjuk. Az egyik ilyen idomot ráhelyezzük egy másik kartonpapírra és körülrajzoljuk, majd a rajzolt ötszöget kivágjuk. Ez lesz a lámpabura legfelső része, aminek a közepére lyukat vágunk a foglalat részére.
A képnek megfelelően az idomokat eltolva egymáshoz ragasztjuk úgy, hogy a tetejére szintén eltolva az ötszögű kartonpapír kerüljön.
Elkészült a lámpaburánk, már csak a kedvünk szerinti színre kell fújni (szabad levegőn), és száradás után a helyére kerülhet.


forrás: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése