2019. január 14., hétfő

Fenyőtoboz bonsai

Egyetlen tobozból is készíthetünk pici bonsai fenyőt, amennyiben kis cserépbe helyezve földet pergetünk a termőpikkelyek közé. Ha azonban sokat egymáshoz erősítünk, az alsó képen látható növényi különlegesség díszítheti a szobánkat.

8 megjegyzés:

  1. A leg hálásabb élőlények a növények.Nem felejtik el, hogy jó voltál hozzájuk.Még a fa alatt száradó fenyőtoboz is tud örömöt adni, ha néha a cserépbe téve adsz neki egy pár korty vizet.Kizöldül,kihajt és ezzel szerez Neked örömet.Becsüld meg az életed, a r élőlényeket,az embereket!Neked is jól esik, ha viszonozzák az érzéseidet!Emami

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a figyelemre méltó, fontos szavait.

      Törlés
    2. Sajnos én hiába próbálkozom. Nem akar kihajtani pedig nagyon tetszik.

      Törlés
    3. A nálunk honos fenyőfélék magja többnyire nagyon apró, ha csak kicsit is kinyílik a toboz, kipotyog, kifújja a szél, és a mókusok, madarak is nagyon szeretik. Olyan fenyőtobozzal kell keresni, ami még teljesen zárt (a fáról lehullott már nem jó). Ha már cserépbe raktuk, kellemes meleg helyre téve kinyílik a toboz és ha nedvességet kap, csírázni kezdenek a magok.

      Törlés
    4. Evet size katiliyorum guzel gonullu bayan.hosac kal

      Törlés
  2. Nagyon tetszik a fenyő bonsai, kipróbálom.Marcsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, de a siker érdekében kérem figyeljen az előző hozzászólásra adott válaszomra a tobozok kiválasztását illetően.

      Törlés
    2. Én is próbálkoztam,de sikertelenül..Nem adom fel..megprópálom,addig amig nem lesz eredmény!🥰

      Törlés