2013. augusztus 31., szombat

Tortadíszítés csokoládéból

Torta díszítésénél tudod hasznosítani az alábbi képeken látottakat. 

Az oldalsó képen látható csokoládé pillangót egy nyitott könyv közepére illesztett, ketté hajtott (és a hátoldalán előzőleg megrajzolt) sütőpapírra tortadíszítőből kinyomva tudod elkészíteni, ami az alsó képen látható csokilevelekre 'szállva' nagyon szép látványt nyújt majd a tortán.

Az alsó képről kiderül a csokilevelek készítési trükkje is. Ét-, tej- és
fehér csokoládét megolvasztva, 
egy előzőleg alaposan lemosott, majd megszárított zöld levél fonákjára kensz nem túl vastagon, de azért nem is nagyon vékonyan.
Hűtőszekrénybe teszed és megvárod, hogy megkeményedjen a csokoládé, majd óvatosan leválasztod a valódi levelekről.

A kreatívságodon múlik, hogyan csoportosítod a tortára. 
Amennyiben az ünnepélyességi hatást még jobban szeretnéd fokozni, valódi virágot is szúrhatsz a csokilevelek közé.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése