30 dkg liszt
1 tojássárga + 1 a kenéshez
4 dkg Rama + 5 dkg
csipet só
4 dkg porcukor
1,5 dkg élesztő
3 dl tej
4 evőkanál cukrozott darált dió
4 dkg Rama + 5 dkg
csipet só
4 dkg porcukor
1,5 dkg élesztő
3 dl tej
4 evőkanál cukrozott darált dió
Az élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk. A lisztből, 1 tojássárgából, 4 dkg margarinból, a 4 dkg porcukorból, a sóval, a felfuttatott élesztővel és annyi tejjel, amennyit felvesz, lágy kelt tésztát készítünk. Negyed órát pihentetjük. A pihenés után minden darabot 8-10 mm vastagra, és szép kerekre nyújtunk. Az 5 dkg margarint felolvasztjuk, és a legyezőszerűen körberakott tésztát meglocsoljuk vele. Duplájára kelesztjük, mákkal, vagy darált dióval megszórjuk. 170 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése