Csokoládészeletekkel körbevett fagylalttortát készíthetsz az alábbiak szerint: A képen látható módon a csokiszeleteket egy kerek tortaforma, vagy egy lábas szélén körberakod. Csokoládés, vagy kakaós teasüteményt, kekszet ledarálsz, az edény aljára tömöríted egy talpas pohár segítségével. Erre öntöd az alábbiakban ismertetett, vagy a saját recepted szerinti fagylaltot. A tetejét díszítheted mandulaszeletekkel, apró csokidrazséval, gyümölccsel, majd irány a fagyasztó, és néhány óra múlva szemnek, szájnak kellemes, hűsítő desszerttel örvendeztetheted meg akár születésnapi tortaként is, akit szeretnél.
GYÜMÖLCS FAGYLALT
Hozzávalók:
20 dkg fagyasztott gyümölcs
0,5 dl tejszín
édesítő
Elkészítés:
20 dkg fagyasztott gyümölcs
0,5 dl tejszín
édesítő
Elkészítés:
Tedd turmixba a fagyott gyümölcsöt és a tejszínt, édesítsd ízlés szerint, majd keverd össze.
PISZTÁCIA FAGYLALT
Hozzávalók:
3 dl tej
2 dl tejszín
10 dkg tisztított, natúr (sótlan) pisztáciamag
12-14 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
Elkészítés:
3 dl tej
2 dl tejszín
10 dkg tisztított, natúr (sótlan) pisztáciamag
12-14 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
Elkészítés:
A pisztáciát nagyon finomra daráljuk. A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált pisztáciát és a citromlevet. További 1 percig keverjük. A tejszínt is beleöntjük, majd addig keverjük, amíg az egész egynemű, habos masszává nem válik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése