2024. április 18., csütörtök

Nap, Hold, Csillagok egy virágban

A gyermekláncfű (pongyolapitypang) áprilisban, májusban virágzik füves területen, réten, mezsgyén. A túl nedves területeket nem szereti. A feljegyzések gyógyító képességéről, mintegy ezer évre nyúlnak vissza. A kínai orvosok, már az ókori idők óta alkalmazzák megfázás, hörghurut, tüdőgyulladás, májgyulladás, furunkulus kezelésére. A hagyományos ajurvédikus orvosok is hasonlóképpen használták. Virágzás előtt gyűjtjük a levelét, virágzás idején a szárát-virágát, ősszel és tavasszal pedig a gyökerét.

A PITYPANG LEGENDÁJA 
Isten küldött egy angyalt, hogy megkérdezze a növényeket, hogy nézzenek ki.
Mindegyikük szép piros vagy fehér nagy virág akart lenni, s úgy virítani, mint egy nyári álom, vagy kék, mint a tiszta ég ...
Csak a pitypang nem tudta, milyen szeretne igazán lenni..., így az angyal még egy napot adott neki a gondolkodásra .
Imádkozva próbált dönteni...és nézte a Napot, majd úgy döntött, olyan szeretne lenni, mint a Nap, sárga és gyönyörű. Aztán meglátta a Holdat, és meggondolta magát. Olyan szeretett volna lenni, mint a Hold, fehér, kerek..áttetsző.
Aztán felfigyelt a csillagokra, és nagyon megtetszettek neki azok is.
Amikor az angyal eljött, nem tudta, mit mondjon neki: "Szeretnék olyan lenni, mint a NAP, mint a HOLD és mint a CSILLAGOK !
Nem tudok dönteni...!" sóhajtotta szomorúan...
Így a Teremtő teljesítette minden vágyát.
Ezért a pitypang eleinte sárga, mint a NAP, majd fehér és kerek, mint a HOLD , és mikor ráfújsz, akkor úgy szóródik szét, mint a CSILLAGOK....
(Yeshua Paolo Gioiello / Krol Sandyno)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése