2021. július 12., hétfő

Jógamatrac táska

Annak, aki rendszeresen jár jógázni - vagy egyéb más olyan sportot űz, amihez matracra van szükség - jól jöhet a jógamatrac szállítását nagyban megkönnyítő tároló táska megvarrása. A külső kis zsebben pedig elfér a mobiltelefon, kulcs, zsebkendő, stb. Textilen kívül csak cérnára és pár cm tépőzárra van hozzá szükség. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető. A szabási méretek a következők:
  • Táska testrésze: 76 cm x 62 cm
  • Táska alja: 20 cm átmérőjű kör
  • Zseb: opcionális, itt: 20 cm x 15 cm
  • Szíj: 102 cm x 13 cm
  • Húzózsinór:79 cm x 4 cm
  • Megjegyzés: Varrási távolság 1,5 cm.
Első lépésként a kiszabott darabok széleit cikk-cakk öltéssel tisztázzuk el (2.kép).
Ezt követi a zseb széleinek visszafércelése (3.kép), a felső rész gépi varrása (4.kép), majd a tépőzárnak a zseb belső részére varrása (5.kép). A tépőzár másik részét a táska testrészén a zseb kívánt elhelyezésétől főggően (célszerű a szélesség tekintetében középre, a hosszúságot illetően kb 2/3 magasságban) varrjuk fel (6.kép). Hozzátapasszuk a zseben lévő tépőzárat és  varrógéppel felvarrjuk a zsebnek a benyúló nyíláson kívüli három oldalát (7.kép).
Következő lépésként a táskatest hosszanti oldalait gépeljük össze (8.kép), majd visszájára fordítva szétvasaljuk a széleket (9.kép).
Elkészítjük a szíjat és a húzózsinórt (utóbbit helyettesíthetjük boltban kapható zsinórral is) (10.kép).
A következő lépés a táska kör alakú aljának a henger alakú táskatesthez tűzése és hozzágépelése, ügyelve arra, hogy a szíj egyik végét is a két textildarab közé helyezzük (11-12.kép). A szíj másik végét a táskatest felső végéhez közelítve varrjuk fel (13-14.kép).
Kb. 2,5-3 cm-re visszavasaljuk a táskatest hengerének felső részét (15.kép), majd a külső részre egymás mellé két gomblyukat varrunk (16.kép). A levasalt részt visszagépeljük (17.kép), végül a zsinórt befűzzük a kivágott gomblyukakon keresztül (18.kép).

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése