2021. augusztus 25., szerda

Teaszendvics falatkák szendvicskrém receptekkel

TOJÁSKRÉM
Hozzávalók:
10 db főtt tojás
3 ek. finom sült zsír (bármi ami az előző sütésből megmaradt)
2 fej apróra vágott vöröshagyma
1/2 csom. apróra vágott friss petrezselyem
1 ek. citromlé
Ízlés szerint: só, bors
Elkészítés:
A hozzávalókat botmixerrel összepépesítjük. Én szeretem, ha marad benne rágnivaló, ezért csak a fele hagymát teszem bele. Amikor kész a pürésítés utána teszem bele a félretett hagyma másik felét, majd a petrezselymet és jól összekeverem fakanállal. Kész is, be a hűtőbe, kb. 1-2 órára.

BROKKOLIKRÉM
Hozzávalók:
0,5 kg brokkoli
3 ek. fűszeres zsír
1 fej vöröshagyma
1 ger. fokhagyma
2 ek. citromlé
Ízlés szerint: só, bors, bazsalikom

Elkészítés:
Egy pici vízzel puhára pároljuk a rózsáira szedett brokkolit és a felvágott hagymát. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd botmixerrel simára turmixoljuk.

KOLBÁSZKRÉM
Hozzávalók:
1 pár lángolt kolbász
10 főtt tojás
2 ek. zsír
1 fej lila hagyma
Ízlés szerint: só, bors
Elkészítés:
A kolbászt tegyük egy kicsit meleg víz alá, hogy könnyen le tudjuk húzni a bőrt róla. A hozzávalókat botmixerrel összekrémesítjük. pár keverés és kész is.

CUKKINIKRÉM
Hozzávalók:
2 kis db cukkini
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. zsír
Ízlés szerint: só, bors, bazsalikom, oregano

Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük. A zsírban üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a cukkinit, és borsot őrlünk rá. Közepes tűzön megpároljuk, és csak a legvégén sózzuk, belekeverjük a fűszereket is. Mixerrel pürésítjük. Tálba téve kihűlésig hagyjuk állni.

MÁJAS -TOJÁSKRÉM
Hozzávalók:
25 dkg csirkemáj
6 főtt tojás
3 ek. zsír
1 vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
1 cs. friss petrezselyemzöld
Ízlés szerint: só,bors, majoránna
Elkészítése:
A májat a hagymát, fokhagymát a zsíron megdinszteljük, ha kész leturmixoljuk. A főtt tojásokat egy villa segítségével összenyomkodjuk,hogy kicsi és darabos legyen és hozzákeverjük a turmixolt májhoz. Az apróra vágott petrezselyemzöldet a fűszerekkel együtt belekeverjük a masszánkba és kész.

CÉKLAKRÉM TOJÁSSAL
Hozzávalók:
20 dkg cékla
6 db főtt tojás
2 kanál zsír
1 ek. citromlé
Ízlés szerint: só, bors
Elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük. Hűlni hagyjuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A főtt tojásokat a zsírral és a céklával együtt, botmixerrel pürésítjük majd ízesítjük a fűszerekkel.

SÁRGARÉPAKRÉM
Hozzávalók:
3 szál sárgarépa
2 fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
3 ek. zsír
Ízlés szerint: só, bors, koriander,
Elkészítés:
A felkarikázott sárgarépát és a felaprított vöröshagymát kevés zsíron sóval és kicsi vízzel megpároljuk, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ízesítjük őrölt korianderrel, sózzuk, borsozzuk. Ha ez készen van, botmixerrel pürésítjük. Fogyasztás előtt hűtőben érleljük pár órát.

HÁZI MÁJPÁSTÉTOM
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 ger. fokhagyma
5 főtt tojás
Ízlés szerint: só, bors, majoránna
Elkészítés:
A csirkemájat átnézzük, megtisztítjuk, leöblítjük. A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük a zsírját, a hagymát és a fokhagymát felszeletelve rádobjuk a szalonna zsírjára, és megpirítjuk, majd a tisztított májat is hozzáadjuk, és együtt pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és teszünk hozzá egy kevés majoránnát. A sárgarépát megtisztítva vékonyan felkarikázzuk, hozzáadjuk a májhoz, és vele együtt fedő alatt pár percig pároljuk. Közben a tojásokat megfőzzük, és megpucoljuk. A májat és a többi hozzávalót botmixerrel pürésítem. Pástétomos edénybe szedjük és lehűtjük. Hűtőben egy hétig is eláll.

SÜLT PAPRIKÁS PADLIZSÁN KRÉM
Hozzávalók:
1 padlizsán
1 piros kápia paprika
1 ek. zsír
1 fej vöröshagyma, karikázva
Ízlés szerint: só, bors
Elkészítés:

A padlizsánt és a kápia paprikát sütőzacskóban puhára sütjük. (Természetesen alufóliával lefedve is süthetjük, illetve parázson, ha lehetőségünk van rá.) Amikor a zöldségek megpuhultak, a zacskóban hagyjuk őket hűlni, majd lehúzzuk a héjukat, és felkockázzuk őket. Eközben kis lángon megpároljuk a hagymát a zsíron. Amikor a hagyma teljesen megpuhult, a padlizsánt és a paprikát is átforgatjuk a hagymás zsíron, majd sózzuk-borsozzuk az ételt. Végül aprítógépben pürésítjük. Pirítósra kenve isteni finom!

TEPERTŐKRÉM EGYSZERŰEN
Hozzávalók:
30 dkg tepertő
2 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 ek. citromlé
2 ek. zsír
Ízlés szerint: só, bors
Elkészítés:
A összes hozzávalót feldaraboljuk és összeturmixoljuk, hogy jól kenhető masszát kapjuk.

PADLIZSÁNKRÉM
Hozzávalók:
2 db sült padlizsán
1 db vöröshagyma
2 ek. finom ízesített sült zsír
2 ger. fokhagyma
1 ek. citromlé
Ízlés szerint: só, bors
Elkészítés:

A padlizsánt félbevágjuk, megszurkáljuk és előmelegített sütőben megsütjük. Eközben a hagymát, fokhagymát felaprítjuk. Ha megsült a padlizsán a héjából kikaparjuk a többi hozzávalóval és a fűszerekkel együtt és botmixerrel pürésítjük. Hűtőbe téve 1-2 órát pihentetjük.

SZÁRNYAS SZENDVICSKRÉM
Hozzávalók:
50 dkg Szárnyas hús (pulyka, csirke)
3 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 ek zsír
Ízlés szerint: pirospaprika, bazsalikom, bors, só,
Elkészítés:
A hagymát megpirítom a zsíron majd hozzáadom a pirospaprikát és a fűszereket. Ezt követően bele teszem a húst és felöntöm vízzel és megfőzöm... tulajdonképpen, pörköltet készítek. Ha a hús már puha,és még nem csontoztuk ki, leszűrjük róla a levet, és a kicsontozott húst ledaráljuk. A maradék levet a már ledarált masszához adjuk, de csak mindenki az ízlése szerint adagolja, attól függően mennyire szereti sűrűn a krémet!

AVOKÁDÓKRÉM
Hozzávalók:
2 db fekete avokádó
fél közepes lilahagyma
1 db kimagozott paradicsom
1 evőkanál vékonyra vágott chili (opcionális) 
fél lime leve
1 csokor korianderzöld 
1 csipet só, bors
Elkészítés:
Az avokádót hosszában elfelezem, kiszedem a magját és a húsát egy tálba kanalazom, majd villával darabosra töröm. Hozzákeverem az apróra vágott lilahagymát, a kimagozva felaprított paradicsomot, óvatosan adagolva a lime levét, sót, borsot, felaprított korianderzöldet és ha úg szeretjük, akkor a vékonyra vágott chilit. (Az avokádókrémhez soha ne tegyünk tejfölt, majonézt, joghurtot, sajtot, mustárt.)

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése