2014. augusztus 9., szombat

Rózsaformájú almás süti

A kész leveles tésztát kinyújtod, megkened olajjal és megszórod cukorral kevert őrölt fahéjjal, majd kb. 2 cm-es csíkokra vágod.
Az előzőleg kimagozott és vékony szeletekre vágott almát meglocsolod egy citrom kifacsart levével, majd annyi forrásban lévő (cukorral kissé megédesített) vizet öntesz rá, hogy épp elfedje. Ha az almaszeletek megpuhultak annyira, hogy hajlékonnyá váljanak, a folyadékot leöntöd róla és az alábbi képsornak megfelelően a tésztacsíkokra rakva rózsákat formálsz belőle. Tepsibe helyezve megkened őket az előzőleg almáról leöntött cukroz vízzel és előmelegített sütőben aranybarnára sütöd.
A képsor alján csatolt videón is megtekintheted a munkamenetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése