2021. május 18., kedd

Diós-meggyes linzer

Ennek a pihe-puha, nagyon finom süteménynek a megvalósításához azok is nyugodtan hozzáláthatnak, akik bátortalanok a sütést illetően, az elkészítése ugyanis könnyű és egyszerű. A hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 sütőpor
25 dkg Ráma
2 tojás sárgája
1 kis pohár tejföl
Töltelékhez:
35 dkg dió
6-8 evőkanál kristálycukor
2 üveg magozott meggybefőtt
4 evőkanál barack, vagy meggy lekvár

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre vágjuk. Az első tésztadarabot 30x40 cm-esre nyújtjuk. Vékony lesz a tészta, ezért a belisztezett nyújtófára feltekerve helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Megkenjük vékonyan lekvárral, majd egyenletesen rászórjuk a megdarált és a cukorral összekevert dió felét. Hasonló módon kinyújtjuk és ráhelyezzük a második tésztát. Ezt is megkenjük vékonyan lekvárral és behintjük a maradék cukrozott dióval. A meggybefőttről leöntjük a levet (citromot belecsavarva és behűtve szódavízzel finom üdítőital lehet), jól lecsepegtetjük és egyenletesen rászórjuk a tepsiben lévők tetejére. Végül kinyújtjuk a harmadik tésztadarabot is és befedjük vele a süteményt. Villával - a tepsi aljáig - megszurkáljuk, majd a felkavart tojások fehérjével megkenjük (tegyük rá az összeset, szép fényes-pirosas lesz tőle a sütemény teteje). Előmelegített sütőben 170 fokon 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése