2022. december 30., péntek

Nyugicsomó kutyáknak, tűzijáték, petárdázás esetére

Vihar, petárdázás, tüzijáték idejére alkalmazható módszer a 'nyugicsomó', melynek alkalmazásával a kutyák könnyebben elviselik a mennydörgés, villámlás okozta stresszt és a szilveszteri hangzavart. A kötés olyan pontokon érinti a kutya testét, amely biztonságérzetet ad számára és megnyugtatja. Használhatunk hozzá egy hosszabb sálat, vagy rugalmas fáslit is. Az ábrán és a csatolt videón is nyomonkövethető módszer az alábbi:
  • Húzzuk át a mellkasa előtt.
  • Húzzuk keresztbe a marján.
  • Húzzuk keresztbe a hasa alatt, a mellkasához közel.
  • Húzzuk felfelé kétoldalt a derekánál.
  • Kössük meg a csomót. (Bár az ábra azt írja, a kutya gerincén kössük meg a csomót, célszerűbb az oldalán megkötni, így nem gyakorolunk nyomást a csigolyáira, amely kényelmetlen is lehet számára, főleg, ha kedvencünk gerincproblémákkal küzd.)
Fontos, hogy a kötés feszes maradjon, de ne legyen túl szoros; egy alkalommal legfeljebb 15 percig hagyjuk a kutyán; de naponta többször is feltehetjük rá.
Lehetőség szerint biztosítsunk kutyusunknak nyugodt környezetet a vihar, hangzavar idejére: engedjük be a házba vagy a lakás egy csendesebb pontjára. Ha magára kell hagynunk olyan helyen legyen, ahol nem tud környezetében vagy saját magában kárt tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése