2020. június 24., szerda

Olcsó fali díszek gyerekszobákba

  • Lánykaszoba falának dekorációja lehet az első képen látható - könnyen és költségkímélőn elkészíthető - fali dísz. A kartonpapírból kivágott formát dekorációs papírral 1-2 cm-re a hátlapjára  is visszahajtva  bevonjuk, amit a görbe vonalvezetésnél úgy lehet megoldani, hogy a visszahajtott papírrészen metszéseket ejtünk. Egy téglalap alakú tüllt a hosszabbik oldalánál ráncoltan felragasztunk szoknyának, s a ragasztást széles szalaggal fedjük el, amit a hátoldalon - szintén ragasztással - rögzítünk. A felsőtesten - átlósan egymást keresztezve - szalagot vezetünk körbe és ugyanebből a szalagból a vállnál akasztót is képezünk. Végül különféle színű és szélességű szalagokból masnikat kötünk, amit ragasztással, vagy varrással rögzítünk.
  • A méhecskés-kaptáras fali dekoráció inkább kisfiúk szobájába ajánlott. Mindössze WC papír gurigákra van hozzá szükség, amiket 2-3 cm-es darabokra szabdalunk, majd hatszögletűre hajtogatva a képen látható módon kaptár formára ragasztunk és sárgára festünk. A méhecskék a kindertojás ajándékot rejtő kis kapszulákból készülhetnek, amik vagy eleve sárgák, vagy ha nem, ezeket is átszínezzük. Az arcok fekete filccel történő megrajzolása után már csak a fekete fonállal bevont drótot kell spirálban áttekernünk rajtuk, a képnek megfelelően.
  • A színesre festett vesszőkből, dróttal összefűzött szív kamaszodó kislányok és kisfiúk szobájában is jól mutat. Költsége szinte semmi nincs, elkészítése pedig olyan egyszerű, amit kommentálni sem szükséges.

forrás: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése