2020. június 13., szombat

Banánkenyér

A recept leírása a képsor után található.


Hozzávalók:
2-3 db szeletekre vágott banán
½ csésze apróra vágott dió (opcionális)
1½ csésze teljes kiőrlésű liszt
¾ csésze fehér kristálycukor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt fahéj
1 csésze tört érett banán
2 nagy tojás
1 csésze növényi olaj
⅓ csésze tej
1 teáskanál vanília kivonat
Karamellmázhoz:
2 evőkanál vaj
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál tejszín
Elkészítés: 
Melegítsük elő a sütőt 325 fokosra. A kivajazott kenyérforma alján terítsük el a barna cukrot és szórjuk rá a darabolt diót és aprózzuk rá a vajat, majd locsoljuk rá a tejszínt. Helyezzük a sütőbe kb. 8 percre. Keverjük amíg fel nem oldódik és egyenletesen oszlik el az edény alján. Helyezzünk egy réteg banánszeleteket a cukorkeverék tetejére a serpenyő teljes alja mentén. Egy tálban az összes száraz hozzávalót keverjük össze, majd adjuk hozzá a fennmaradó nedves hozzávalókat, és keverjük össze. Öntsük a tésztát a szeletelt banánra a kenyérformában. 325 fokra előmelegített sütőben süssük 1 órán keresztül, vagy amíg a közepére szúrt fogvájóra nem nem ragad a tészta. Hagyjuk a süteményt 20 percig lehűlni a serpenyőben, mielőtt kifordítjuk egy tányérra.
forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése