2019. augusztus 30., péntek

Kézzel varrható állatfigurák

Sokféle egyszerű, kézzel is megvarrható állatfigura látható az alábbi képsoron. Elkészítésükhöz külön sablonra nincs szükség, a figurák körül rajzolásával a szabásminta megoldható, mindössze arra kell figyelni, hogy a textilt kettéhajtva duplán (a szárnyak és fülek esetében kétszer duplán) vágjuk ki az alakzatokat.

5 megjegyzés:

  1. Kedves Mentőötlet! Hogyan rajzoljam körül a figurákat, ha nem áll rendelkezésre? Ezért lenne szükség szabásmintára az elkészítéshez.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a megjegyzést, talán valóban nem részleteztem kellőképpen a kiszabás mikéntjét. A képeken a figurák két dimenzióban látszódnak, ezért sablonra nincs szükség, mert az is ugyanezt mutatná, csak kontúrban. Az elkészíteni kívánt figurát saját gépre lementve (jobb gomb, mentés másként) és (pl. Word programban) a kívánt méretűre nagyítva kinyomtatjuk, majd kivágjuk a papírból a körvonalak mentén. Az így keletkezett papírsablont fektetjük rá a duplán összehajtott textilre és (ráhagyva a varráshoz kb. fél cm-t) kiszabjuk. Ezután következhet az összevarrás.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ötletesek ,egyszerűen készithetemel még én is ,dédunokáknak.Köszónöm,hogy,"rádtalálhattam"

    VálaszTörlés
  4. Stréb Jánosné : köszönöm ezeket a könnyen meg csinálható játékötleteket,dédunokám boldog lesz,és én is !

    VálaszTörlés