2018. december 9., vasárnap

Átlátszó karácsonyfa

Több, kisebb-nagyobb karácsonyfa készíthető színes maradék fonalakból, vagy spárgából. Szükség lesz még egy kúp alakú hungarocell formára, vagy ennek hiányában vastagabb kartonpapírból is elkészíthető ez az alakzat. (Utóbbi esetben egy körcikket kell szabni, aminek a két oldalát (a kör sugarai) egymásra eresztve összeragasztjuk.) 
A kúpot folpackkal vonjuk be, majd a lépésről-lépésre képek szerint eljárva a kúp tetejébe, valamint az alján körbe gombostűket szúrunk, ezekhez akasztva feszítjük kriksz-kraksz körbe-körbe vezetve a PVA ragasztóba (sűrű  tapétaragasztó is megfelel) mártott fonalat. 
Teljes száradás után kiszedjük a gombostűket, és óvatosan mozgatva lehúzzuk a folpackkal bevont kúpról az elkészült fonalkarácsonyfát.
Már csak a díszítés van hátra,  erre a célra gyöngyeire bontott karácsonyi girland használható, de színes apró gombok is megfelelnek.
Áttetszősége miatt különleges a kis karácsonyfa, főleg, ha - ahogyan a képen is látható - többféle színű fonalakból eltérő méretű 'fenyőerdőt' készítünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése