2015. június 1., hétfő

Ólomüveg utánzat üvegfestéssel

A csodálni való, színes ólomüvegekhez hasonló szépséget te is készíthetsz, nem kell hozzá született rajztehetség. Legegyszerűbb a vízszintesen elfektetett síküveg festése, amit előzőleg bő, szappanos vizes lemosással zsírmentessé kell tenni. Ezt követően a kiválasztott és kinyomtatott sablont az üveglap alá helyezed, majd kontúrfestékkel a sablont követve megrajzolod a mintát. A kontúrozásnál az adott vonalakat célszerű egy-egy mozdulattal megrajzolni, s arra mindenképpen ügyelni kell, hogy ne legyen rajta rés, ahol a festék átfolyhat. Száradás után a kontúrvonalak közé ecsettel viszed fel a különféle színeket.
Jó tudni, hogy az oldószeres festék vízzel nem mosható ki az ecsetből, ezért papírtörlő mindig legyen kéznél, hogy két szín között megtörölgesd.
Hasonlóképpen jó szolgálatot tesz, ha fülpiszkálókat is odakészítesz, amivel az esetleges megfolyásokat könnyen fel tudod itatni.
Ezzel a technikával készíthetsz falra helyezhető képeket, óralapokat, mandalákat, de legszebben fény által átvilágítva, ablakokban, ajtókban mutat.
A lépésről-lépésre képsor alatt találsz néhány sablont is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése