2015. április 15., szerda

Festett befőttes üveg

Kisebb-nagyobb, vissza nem váltható, de szép formájú befőttes üvegekből a képeken látható dekoratív mécsestartók készíthetők, amelyek nyári estéken a kertben, teraszon, erkélyen felfüggesztve, színes fényeikkel varázslatos hangulatot teremthetnek, vagy vázaként is alkalmazhatók.
Az elkészítés menete: A papírra előrajzolt, esetleg kinyomtatott mintát az alaposan tisztára mosott (zsírtalanított) üveg belsejébe tesszük, celluxszal rögzítve, majd kívülről kontúrozó üvegfestékkel megfestjük a mintát. Teljes száradás után a víz-, vagy oldószeres bázisú (színvariáláshoz a kettő nem keverhető össze) üvegfestéket az üveg belsejébe öntjük és körbeforgatjuk, majd az esetleges felesleget visszatöltjük a tartályába. (Ügyeskedni kell, mert az festék viszonylag gyorsan szárad, s ahol ugyanarra a felületre duplán kerül, ott sötétebb lesz.) Végül ellátjuk a drótból készült akasztófülekkel.
Amennyiben vázaként funkcionál, száraz virágot javasolnék beletenni, mert a vízben elhelyezett virág után a  belső festés a tisztításnál sérülhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése