Karácsonykor igyekszünk a szeretteinket az ünnepi terített asztalnál is meglepni. Ehhez adnak ötleteket az alábbiak.
- Az első képen látható párolt brokkoli tálalását én tavaly úgy készítettem el - sajnos nem fényképeztem le -, hogy a 'havat' karfiol helyett rizs képezte, a piros bogyókat pedig a húslevesben főtt sárgarépa kis kerek szeletei pótolták. Tetszett a családnak.
- A második képen látható kis szendvics karácsonyfákat kenyér alapra is elkészíthetjük, valamilyen zöld-fűszeres sajtkrémmel megkenve, apró piros pritaminpaprika kockákkal díszítve.
- Aranyos ötlet - és biztosan a gyerekek kedvence lesz - a főtt tojás hóember is. Spagettivel, de fogvájóval is egymáshoz rögzíthetjük a részeket. A szemeket és a gombokat természetesen fekete szemes bors képezi.
- A leveles tészta bundát viselő virslit karácsonyi koszorúba rakva sütötték meg. Masniját piros pritaminpaprikából vágták ki.
- 'Fenyőtobozt', a fantáziádra bízott édességbe (piskóta, gesztenyepüré, marcipán, kókusz-, vagy kekszgolyó) szurkált mandulákból készíthetünk.
- Végül pedig a muffin karácsonyi díszítésére láthatunk példát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése