2013. szeptember 10., kedd

Ha a gyerkőc nem eszi a gyümölcsöt

A gyerekek sajnos elszoktak a rágástól, szájban könnyen oldódó csokoládékat, cukorkákat, édes joghurtokat és hasonló étkeket kapnak, ráadásul ezek a termékek a célirányosan jól megtervezett csomagolásukkal kelletik is magukat. Belátom, nem könnyű felvenni velük a versenyt, de nem is lehetetlen! 
A csomagolás is 'kínálás' ami a gyerek játékosságát célozza meg, neked is erre kell összpontosítani a gyümölcs kínálásánál. 
Ha elé teszel egy körtét, az nem vonzza, de nézd csak meg az alábbi képet, ha a körtének a csücskét meghámozod, és kis fogpiszkálókkal szőlőszemeket szúrsz a másik végére, akkor már egy aranyos kis sündisznócska lesz a tányérján. Kerekíthetsz mellé még egy rövidke történetet is, és garantált a siker! 
A szőlő is, a körte is becsusszan a pociba, és meglehet, hogy a következő alkalommal már kérni fogja játék nélkül is, mert rögzült az emlékezetében valami pozitív, kedves dolog, amit mi felnőttek odafigyelő, szintjére ereszkedő szeretetteljes gondoskodásnak nevezünk.
A játéknak másik formája a McDonald's sült krumpliját utánzó alma.
Ezekben az esetekben natúr ették a gyerkőcök a gyümölcsöt, de meg lehet próbálkozni egy kis csokiba mártott ízesítéssel is, vagy a sült, kihűlt almába tálalt fagylalttal, és ezeken túl is sok még a lehetőség, de a legfontosabb, hogy nem hagyod magára az étellel, leülsz mellé, és tereled a figyelmét valami jó kis mesével, az sem baj, ha róla szól.




forrás: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése