Karácsonyra nagyon finom és egészséges, saját készítésű, különleges ajándékkal lephetjük meg szeretteinket, barátainkat, ha ropogós, zamatos sütőtök chipset készítünk.
Hámozzunk meg másfél-két kilogramm sütőtököt, vágjuk 2-3 milliméteres szeletekre (használhatunk uborkagyalut), szórjuk meg fahéjjal, vagy mézeskalács fűszerkeverékkel és az aszaló tálcáira rakva szárítsuk mindaddig, amíg a szeletek ropogósak nem lesznek. Ha nincs aszaló készülék - bár kissé macerásabb -, tepsiben, sütőpapírra rakva, résnyire nyitva hagyott ajtajú légkeveréses sütőben, alacsony (50-60) hőfokon, szintén elkészíthető.
Szárítás után a sütőtök édes-fűszeres-roppanós lesz - cukor, vagy édesítőszer hozzáadása nélkül -, valóságos ízcsoda, ami nagyon sok rostot és A-vitamint tartalmaz.
Fogyasztásig érdemes légmentesen záródó zacskóban, vagy üvegben tárolni!