Gyorsan (kb. 25-30 perces munkamenettel) és könnyen elkészíthető egyszerű, de nagyon finom almás süteményt készítettem, ha valaki kedvet kapna hozzá, íme a recept:
- 6 db nagyobb alma
- 6 db tojás
- 40 dkg kristálycukor
- 360 ml tej
- 160 g lágy margarin
- 600 g liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- opcionálisan ízlés szerinti őrölt fahéj (én kihagytam, mi nem kedveljük)
Elkészítés:
A kristálycukrot a lágy margarinnal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és az egészet alaposan kikeverjük. Beleöntjük a tejet és ezzel is összedolgozzuk, ezt követően belekerül a sütőporral és szódabikarbónával összekevert liszt, amivel szintén alaposan, simára összekeverjük.
Az almákat meghámozzuk, kettévágva kimagvazzuk és keresztbe-hosszába úgy vagdaljuk, hogy apró (kb. 8-10 mm élű kis kockák) legyenek; majd belekeverjük a tészta masszájába, végül az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, amit előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt (tűpróba) készre sütünk.
Szeletelni csak ha teljesen kihűlt, akkor szabad. A teteje megszórható vaníliás porcukorral. (Én kihagytam, jobban kedveljük, ha kevésbé édes.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése