Hozzávalók:
250 g puha margarin vagy vaj
1 csésze porcukor (90 g)
1 tojás
110 ml napraforgóolaj
1/2 csésze búzakeményítő (60 g)
1 csomag vaníliás cukor (5 g)
1 csomag sütőpor (10 g)
5 és fél csésze liszt (670 g +/-)
120 g tejcsokoládé
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
- Egy tálban keverjük simára a margarint vagy a vajat és a porcukrot.
- Adjuk hozzá a tojást és a napraforgóolajat, és jól keverjük össze.
- Hozzákeverjük a búzakeményítőt, a vaníliás cukrot és a sütőport.
- Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, addig keverjük, amíg tészta nem lesz.
- A csokoládét apró darabokra törjük, és a tésztába forgatjuk.
- A tésztából kis golyókat formázunk, és az előkészített tepsire tesszük.
- Minden golyó alsó részét enyhén lapítsuk el a tenyerünkkel.
- Süssük 10-12 percig, vagy amíg a keksz enyhén aranybarna nem lesz.
- Kivesszük a sütőből és rácson hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése